3 ting Greenpeace råder dig til at gøre for klimaet

//

Vil du gerne i gang med at gøre noget godt for klimaet, og vil du være sikker på, at det du gør, ender med at få en betydning, kan det være en god idé at læne dig op af de råd, som Greenpeace selv giver. Her kommer vi ind på tre af de råd, som du selv kan finde hos Greenpeace, der kan hjælpe dig med at gøre noget godt for klimaet. Og du skal ikke være bange for, at du ikke kan indføre alle tre ting i din hverdag.

 

Har du problemer med at sove på grund af tandpine om natten, bør du gøre noget ved det i dag.

Rejs mere miljøvenligt

For det første kan det være en rigtig god idé at begynde at fokus på at rejse mere klimavenligt, når du skal ud at rejse fremover. Her kan det blandt andet være en god idé at overveje at tage på cykelferie eller vandreferie, da du i så fald ikke skal bruge co2-udledende transportmidler for at komme frem til dit mål. Skal du køre til din destination, kan det være godt at overveje offentlig transport, eller hvis du kører i egen bil, samkørsel, hvor der er flere med i bilen.

 

Roskilde Festival har længe haft fokus på bæredygtighed. Se alle Roskilde Festival scener her.

Spis mere grønt og skær ned på madspild

Herefter kan det også være en rigtig god idé at tænke lidt mere over, hvad du går og spiser, og hvor meget madspild du har i din hverdag. Der er desværre rigtig meget mad, der går til spilde hver eneste dag, og det er i den grad et spild af ressourcer. Så kan du undgå madspild, er det klart at foretrække. Og så er det jo meget bedre, hvis du kan vælge at spise mere grønt eller plantebaseret i stedet for at spise kød. Har du også mulighed for at købe lokale produkter, er det også en fordel, så der ikke skal tusindvis af km i transport til, for at du kan købe tomater eller kål.

Vælg grønne energikilder

Sidst, men ikke mindst, kan Greenpeace også råde dig til at få vedvarende energikilder i din bolig. På den måde kan du altså begynde at få varme og energi i din bolig ved hjælp af grønne energikilder i stedet for at bruge fossile brændstoffer til at holde varmen. Her kan det blandt andet være en idé at bruge penge på at få installeret solceller på dit tag, hvis du har egen bolig. Du kan også vælge at få jordvarme eller en varmepumpe, hvis det er en mulighed for dig.

Miljø Mærket

En del af Xcale Group

Bygvænget 47
4720 Præstø
Danmark