5 tips til at finde en efterskole

//

Er du på udkig efter en unik og uforglemmelig oplevelse? Ønsker du at blive bedre til en sport, hobby eller udforske nye ting? Så er en efterskole måske lige det, du leder efter!

Der findes mange forskellige typer efterskoler, hver med sit unikke program, linjefag og fokus. Så hvordan vælger du den rigtige for dig? Det er et godt spørgsmål og til at besvare det, giver vi her 5 tips til at finde en efterskole.

1) Spørg dit netværk

Den bedste måde at finde en efterskole er ved at spørge rundt. Tal med dine venner, familie og klassekammerater og spørg, om nogen har erfaringer med en eller flere efterskoler. De kan måske give dig nogle nyttige indsigter, som du ikke havde overvejet. Når du har indsnævret dine muligheder, skal du tage dig tid til at læse anmeldelser. Internettet er en god måde til at finde ærlig feedback fra folk, der har gået på efterskolen. F.eks. Facebook og Trustpilot anmeldelser.

2) Overvej dine interesser

Før du begynder at kigge på efterskoler, skal du tage dig tid til at tænke over, hvad du er interesseret i. Ønsker du at fokusere på det boglige, eller er du mere interesseret i en hobby som f.eks. håndbold? Måske vil du prøve noget helt nyt, som f.eks. mountainbike eller robotteknologi? Uanset hvad, bør du tænke over de aktiviteter og fag, du gerne vil udforske, og finde en efterskole, der tilbyder dem.

3) Overvej din placering

En anden vigtig faktor er at overveje din beliggenhed. Ønsker du at bo tæt på dit hjem, eller er du villig til at rejse længere væk? Overvej, hvor vigtig skolens beliggenhed er for dig. Er skolen det værd, hvis der er lang pendling? Og hvis du leder efter en efterskole i et andet land, skal du sørge for at undersøge visumkravene nøje.

4) Spørg om efterskolens læseplan

Når du kigger på efterskoler, er det vigtigt at spørge om deres læseplan. Hvilke fag tilbyder efterskolen? Er der nogen ekstra læseaktiviteter? Hvor mange lektier skal du lave? Er det en eksamensfri efterskole? Det er også vigtigt at finde ud af, hvordan undervisningen foregår. Er det praksisnært eller ej?

5) Antal elever

Efterskolens størrelse er også noget, der skal tages i betragtning. Nogle foretrækker en mindre skole, hvor de kan lære alle at kende, mens andre foretrækker en større skole med flere muligheder. Overvej, hvilken type socialt miljø du føler dig bedst tilpas i.

Når du har indsnævret dine valg, skal du tage dig tid til at besøge efterskolerne og snakke med lærerne og eleverne – evt. på besøgsdage som Efterskolernes Dag. Stil så mange spørgsmål, som du har brug for, og få en god fornemmelse af, hvordan skolen og fællesskabet er.

Miljø Mærket

En del af Xcale Group

Bygvænget 47
4720 Præstø
Danmark