7 tips til at være mere miljøvenlig

//

Det bliver mere og mere vigtigt for folk at tage skridt til at blive miljøvenlige

Der er mange ting, som den enkelte kan gøre for at hjælpe miljøet, og det kræver hverken meget tid eller penge. Der er faktisk nogle enkle ting, som man kan gøre hver dag for at gøre en forskel

Her er syv tips, der vil hjælpe dig med at blive mere miljøvenlig uden at ændre din livsstil for meget.

1. Vær opmærksom på, hvad du smider væk

Vær opmærksom på, hvad der ryger i skraldespanden. Mange ting kan genbruges, f.eks. dåser, glasflasker, aviser og pap.

2. Spar på energien

En af de bedste måder at spare energi på er simpelthen at slukke lyset, når du forlader et rum. Når det er tid til at udskifte gamle apparater, skal du kigge efter Energy Star-mærket for at finde de mest energieffektive modeller. Du kan dog stadig bruge en elektrisk neglefil uden at få dårlig samvittighed.

3. Spar på vandet

Luk for vandhanen, mens du børster tænder, og vander dine planter i de køligere timer af dagen for at undgå fordampning. Du kan også installere brusehoveder og toiletter med lav vandgennemstrømning for at spare endnu mere vand.

4. Reducer og genbrug, ikke skrald

Før du smider noget væk, skal du overveje, om det kan genbruges eller genanvendes. F.eks. kan plastikposer genbruges til nye poser eller bruges til at fylde skraldespande.

5. Køb miljøvenlige produkter

Når du skal købe nye produkter, så kig efter produkter, der er fremstillet af genbrugsmaterialer og mindre skadelige for miljøet, f.eks. bambustandbørster og naturlige rengøringsmidler.

6. Gå eller cykel i stedet for at køre i bil

At gå eller cykle er ikke kun godt for dit helbred, men det er også bedre for miljøet end at køre bil. Hvis du er nødt til at køre i bil, så samkør, når det er muligt.

7. Vær en ansvarlig kæledyrsejer

Det er vigtigt at samle op efter dit kæledyr for at holde parker og strande rene . Du bør også sterilisere eller kastrere dit kæledyr for at bidrage til at reducere antallet af hjemløse dyr.

Der er mange ting, man kan gøre for at hjælpe miljøet, og det kræver hverken meget tid eller penge. Der er faktisk nogle enkle ting, du kan gøre hver dag for at gøre en forskel. Disse syv tips vil hjælpe dig med at blive mere miljøvenlig uden at ændre din livsstil for meget.

Miljø Mærket

En del af Xcale Group

Bygvænget 47
4720 Præstø
Danmark