Brug af metaldetektor i naturen

//

En metaldetektor er en anordning, der kan hjælpe dig med at finde mistede genstande eller nye fund i jorden. Den er også meget populær blandt skattejægere, som bruger den til at finde værdifulde genstande i jorden. Det danske landskab byder på mange muligheder for at gå på opdagelse med din metaldetektor – og måske er du heldig at finde nogle skjulte skatte!

Sådan virker metaldetektoren

En metaldetektor fungerer ved at udsende et radiosignal og modtage det reflekterede signal fra begravede genstande. Ved hjælp af en elektronisk enhed kaldet en modtager kan man se, hvor i rummet der er store koncentrationer af metaller – det er sådan den faktisk “sporer” efter disse metaller.

Loven om metaldetektering i Danmark siger, at hvis du finder noget værdifuldt på en andens jord, skal du indmelde det til politiet. Det skyldes, at mange værdifulde genstande stadig tilhører den oprindelige ejer, selv om de har været forsvundet i lang tid.

Hvad du skal kigge efter med din metaldetektor i Danmark

Der er alle mulige ting, som du kan finde med en metaldetektor i Danmark – fra mønter og smykker til våben og værktøj. Faktisk omfatter nogle af de mest almindelige fund:

– Mønter (især fra 1700- og 1800-tallet)

– Smykker (herunder armbånd, ringe og halskæder)

– Værktøj (herunder knive, gafler og skeer)

– Våben (herunder pistoler, sabler og bajonetter) – Historiske genstande (herunder keramik, glas og metalgenstande)

Museums i Danmark er også meget interesseret i at høre og se om dine fund, for hvis det er genstande, som stammer fra den danske historie, så er det meget værdifuld, som museums gerne vil opkøbe og udstille til offentlig skue.

Tag på skattejagt

Metaldetektorer er et redskab, som man, som privat menneske kan anvende på egen matrikkel og offentlige steder. Det er en spændende form for skattejagt, som man kan benytte sig af for at tømme hovedet, eller man kan tage sine børn med på jagten.

Man kan også lave sin egen skattejagt, hvor man graver nogle genstande ned, som børnene så skal finde. På den måde bliver det ligesom en rigtig skattejagt, hvor der også er gevinst. For selvom at det er spændende at gå rundt med en metaldetektor, så er det sjælendt, at man finder nogle genstande, som rent faktisk har værdi. Men her skal man også tænke, at de ting, som er på museums fra gamle dage, er også nogen genstande, som nogen har fundet i jorden. Så det er muligt, det kræver blot tålmodighed og en portion held.

Miljø Mærket

En del af Xcale Group

Bygvænget 47
4720 Præstø
Danmark