De 5 hurtigste Formel 1 baner i verden

//

Formel 1-racerløb er en sport, der handler om fart, præcision og kraft. Hvert år kæmper kørere fra hele verden om titlen som verdensmester på nogle af de mest ikoniske baner, man kan forestille sig. Men hvilke af dem er de hurtigste? Lad os tage et kig på de 5 hurtigste Formel 1 baner i verden!

Silverstone Circuit – Silverstone Circuit ligger i Northamptonshire, England, og blev bygget på en ombygget Royal Air Force-base. Den har været brugt som F1-bane siden 1950, hvor den var vært for det første Grand Prix. Denne 5,891 km lange bane har 18 sving og en gennemsnitlig omgangstid på 1 minut og 27 sekunder. Den har fået tilnavnet “hjemmet for britisk motorsport” og har været vidne til nogle af de mest mindeværdige øjeblikke i F1-historien.

Circuit de Spa-Francorchamps – Denne 7 km lange bane ligger i Belgien og har været vært for Formel 1’s belgiske Grand Prix hvert år siden 1925. Banen er berømt for sine hurtige sving og har 19 sving og en gennemsnitlig omgangstid på 1 minut og 46 sekunder. Kørerne skal navigere gennem Eau Rouge (et højhastigheds-hjørne), Blanchimont (en snæver chikane) og Les Combes (et hurtigt nedadgående sving).

Monaco Grand Prix – Monaco Grand Prix er blevet afholdt årligt i Monte Carlo’s gader i Monaco siden 1929 og anses for at være et af F1’s mest ikoniske løb. Med 19 sving over 3,337 km er denne gadebane notorisk svær at mestre på grund af de snævre hårnålesving og de smalle rammer, som gør det ekstremt svært at overhale. Med en gennemsnitlig omgangstid på 1 minut og 15 sekunder er det dog stadig en af de hurtigste baner på kalenderen.

Circuit Gilles Villeneuve – Denne 4,361 km lange bane i Montreal, Canada, åbnede i 1978 og har lige siden været vært for en runde af F1-mesterskabet, undtagen i flere år, hvor der blev foretaget renoveringer på selve anlægget eller på grund af økonomiske vanskeligheder med FOM (Formula One Management). Banen er kendt for sin lange bagerste lige (mere end en halv kilometer), hvor kørerne når hastigheder på tæt på 300 km/t, inden de bremser op til sving 13, og den har en gennemsnitlig omgangstid på 1 minut og 14 sekunder, hvilket gør den til en af de hurtigste baner i verden!

Circuit de Catalunya – Denne 4,655 km lange bane, der ligger i nærheden af Barcelona i Spanien, blev åbnet i 1991 efter at være designet af den spanske racerkører Adriàn Campos, der ønskede at skabe en bane, der ville være egnet til alle former for motorsport, herunder F1-racerbiler, der kan nå hastigheder på op til 330 km/t takket være de 6 lige strækninger og 16 sving! Med en gennemsnitlig omgangstid på 1 minut og 20 sekunder er det en af F1’s hurtigste baner! 

Hurtige biler har brug for hurtige baner, og disse 5 er bestemt ingen undtagelse! Fra Silverstone Circuit i England til Circuit de Catalunya nær Barcelona i Spanien tilbyder disse baner nogle spændende muligheder for kørere på udkig efter fart! Uanset om du ser med hjemmefra eller selv besøger et af disse fantastiske steder, så sørg for, at du ikke går glip af spændende Formel 1-action på nogen af dem!

Miljø Mærket

En del af Xcale Group

Bygvænget 47
4720 Præstø
Danmark