Det bedste fiskefoder til akvariefisk

//

Det bedste fiskefoder til akvariefisk

 

Hvis du har et akvarie, så skal dine fisk naturligvis også have noget at spise. Der findes mange forskellige mærker, størrelser, farver og smage af fiskefoder. Hvis du vil finde det rette fiskegodet til dit akvarie, så skal du kigge på, hvilke fisk du har. Nogle fiskefoder er nemlig til guppyer, andre til slørhaler, og hvis du har flere forskellige, kan du finde et foder, som kan dække alle fiskenes behov. Der findes nemlig flere forskellige fodertyper:

  • Flagefoder
  • Granulat
  • Pillefoder
  • Frostfoder
  • Tabletfoder
  • Levende foder

Hvis du har sværgdragere, guppyer eller andre mellemstore fisk, så kan de spise noget så klassisk som flagefoder eller granulat, som flyder i vandet. Hvis du derimod har maller eller andre fisk, som er meget på bunden, så bør du give dem tabletter eller pillefoder, som sunket til bunds.

Køb det bedste fiskefoder hos Dyreverdenen. 

Hvor meget mad skal de have?

Det kommer helt an på, hvor mange fisk du har. Man kan sige, at fisk rent instinktivt leder efter føde konstant i havet, og det gør de også i akvariet. Fisk kan spise, selvom de ikke er sultne, og det er derfor, at du som akvarist, kender den rette mængde og tidspunkt til fodring. Det er vigtigt, at de ikke får for meget mad, og det kan være svært i starten, så hellere give lidt over flere omgange, end at give meget over én omgang.

De bør fodres 1-2 gange dagligt. For om du kan se, om du giver for lidt eller meget mad, kan du tjekke ved at give dem mad, og hvis al maden ikke er væk indenfor 5 minutter, så du har givet dem for meget, og det vil ende i bunden, hvilket vil fremskynde alger.

Varier deres mad

Ligesom sundhedsstyrelsen anbefaler, at vi mennesker skal spise sundt og varieret, så skal vores fisk også. Det betyder, at du kan godt kan varierer med noget lækkert frostfoder til dem én gang om ugen, eller du kan varierer mellem forskellige varianter er flagefoder, eller hvad end passer til netop dine fisk.

Glemmer du det, eller skal du på ferie?

Når man har et akvarie med levende fisk, så er det naturligvis vigtigt, at man husker at fodre dem. Det kan være svært at huske, eftersom de ikke siger noget eller gør noget, som får én til at minde om, at de skal have mad. Derfor kan man eventuel sætte en alarm om morgenen og en igen om aftenen. Du kan også investerer i en foderautomat, som automatisk, efter et bestemt tidsinterval, fodre dine fiske for dig. Det kan være ideelt, hvis du har svært ved at huske det, eller hvis du blot ønsker, at det kører af sig selv.

Når du så skal på ferie, så kan du naturligvis ikke vente med at fodre dem til ugen efter. Derfor kan du naturligvis bruge din foderautomat, og sikre sig, at der er nok mad til du kommer hjem igen. Der findes også en “mad-klump”, som er lavet af kompakt foder, som langsommeligt opløser sig i vandet. Sådan et ferie-foder kan holde i hele 2 uger.

Miljø Mærket

En del af Xcale Group

Bygvænget 47
4720 Præstø
Danmark