Det drejer sig om overlevelse.

//

Det drejer sig om overlevelse.

Det er ikke længere et spørgsmål om hvornår, det er heller ikke længere et spørgsmål om hvorfor, for det er til gengæld ganske tydeligt. Det er absolut uundgåeligt.

Hvad taler jeg om? Jeg taler om den absolutte glidebane fra sprut og drukture til det uundgåelige, for rigtig mange unge, nemlig et permanet alkohol misbrug. Synes du at jeg er sortseer? og helt ubalanceret? Så vil jeg bede dig om at slå en lille statistik op, den handler om unge og alkoholmisbrug, den handler også om hvordan vi som “de voksne” svigter vores unge. 

Har de voksne spillet fallit?

Hvor gik det galt? Jeg vil jo hermed vove at påstå, at når det kommer til et ungt menneskes opførsel, så er det som regel gået galt hjemme hos mor og far. Har mor og far da blæst hjernen ud med alkohol og sprut i den unges liv? Ja det er da klart en mulighed, at det for mange unges vedkommende, at deres gå i byen kultur stammer fra noget de har set hjemme, men der er også tale om en generation af forældre der ikke tør sætte grænser for det unge menneske, og et samfund der taler om frigørelse fra normer og fra gamle traditioner. De unge har helt sikkert ikke lyttet efter når deres forældre har bedt dem om at “passe på” sig selv, det lægger i det unge menneskes natur at det vil bestemme selv, det vil stå på egne ben, gøre sine egne erfaringer. Men at lære af sin erfaring er grundlæggende også for et ungt menneske, og her kommer det til at spille en rolle. For hvad er socialt accepteret, har også noget at sige, hvis din erfaring og måske endda din samvittighed, altså det din mor og far har lært dig, ikke bliver berørt fordi det er socialt accepteret at drikke sig i hegnet, hvordan skal din samvittighed så røre på sig og bede dig ændre dine drikke vaner? 

Det er derfor det er så vigtigt at vi som samfund ikke acceptere at de unge drikker mere end de kan tåle, det er ikke kun et spørgsmål om her og nu helbred, det er på sigt også et spørgsmål om, at det kan blive en glidebane over i et permanent alkoholproblem, som samfundet så skal tage sig af, i form af alkoholbehandling og alkoholrådgivning

Det kan på den lange bane bedre betale sig, at uddanne den unge og måske endda deres forældre, i hvordan man gebærder sig i forhold til alkohol.

 

 

Miljø Mærket

En del af Xcale Group

Bygvænget 47
4720 Præstø
Danmark