Det kan betale sig at være miljøbevidst

//

I de sidste mange år har det været populært at sortere affaldet, så det skåner miljøet. Denne popularitet er nok kommet igennem en voksende bekymring for fremtiden – det er blevet et fælles ansvar at skåne miljøet så meget at vi undgår at øge temperaturen med mere end 1,5 grader. At sortere affald kan være sin opgave og det er ikke altid super sjovt at stå nede ved skraldespandene i bidende kulde og rive pap fra hinanden, så det passer ned i skraldespanden. Så når jeg påstår at du kan tjene penge på at være miljøbevidst, så begynder kulden ikke at bide så hårdt længere. Der er dog ikke tale om hverdags-affaldssortering. Hvis du har byggeaffald fra måske et projekt, hvor du renoverede dit køkken – så kan det være pengene værd at kigge dit byggeaffald igennem og sortere det.

 

Skrothandler eller losseplads?

Det er her forskellen er på om du kommer til at tjene penge eller blot smider pengene væk. Hvis du altid kører på lossepladsen med dit affald og ikke kigger det igennem hjemmefra, så kan du miste en god sum penge hver gang. På lossepladsen kommer du let til og derved har let ved at komme af med affaldet. På skrothandleren er der en mere nøje tilgang til dit affald. Her vejer med hele lasten og undersøger de forskellige affaldstyper – ofte metal – og får derfra et overslag på en pris.

 

Når du så kører frem og smider affaldet i de rette containere, så kører du tilbage på kontoret og får en kontakt udbetaling. De fleste skrothandlere køber de meste metal, men pga. svingende metalpriser, så kan der være stor forskel på priserne og hvilket metal som betaler mest. Nogle skrothandlere tager sågar brugte biler ind, også kaldt skrotbiler. Så inden du sælger din gamle bil, som knapt kan starte, så kan det være en idé at undersøge hvad skrotpræmien er hos din lokale skrothandler.

Miljø Mærket

En del af Xcale Group

Bygvænget 47
4720 Præstø
Danmark