Energiledelse: Har din virksomhed styr på energien?

//

De fleste produktionsvirksomheder bruger store mængder energi på at fremstille deres produkter, men overraskende få af disse virksomheder har investeret i et simpelt redskab, der kan monitorere energiforbruget. Der er derfor mange virksomheder som ikke ved, hvor meget energi der anvendes i de enkelte dele af produktionsapparatet, og dermed ikke er klar over hvor der eventuelt kan spares penge og CO2.

Der er mange fordele ved at holde øje med energiforbruget. En systematisk monitorering af energien kan – udover den direkte besparelse i energi – også afsløre fejl og mangler ved produktionsanlægget. Opdages disse fejl i tide, kan det spare virksomheden for store udgifter.

Med effektiv energiledelse kan din virksomhed (1) hjælpe den grønne omstilling på vej, (2) spare på energien og dermed på pengene og (3) opdage potentielle fejle tidligt i processen.

Miljøet og den grønne omstilling

Der er naturligvis flere fordele ved at have øje for miljøet og den grønne omstilling. Først og fremmest kan fokus på den grønne omstilling påvirke bundlinjen positivt, da CO2-afgifter og lignende tiltag forventes at intensiveres indenfor den nærmeste fremtid. Herudover er virksomheder pålagt at monitorere deres energiforbrug og CO2-udledning.

Udover den direkte økonomiske gevinst der er forbundet med en energibesparelse, så kan initiativer der hjælper den grønne omstilling på vej også bruges i virksomhedens branding-strategi. Denne strategi er både fordelagtig når der skal skabe opmærksomhed internt og eksterne. De fleste medarbejder vil glæde sig over en arbejdsplads, der værner om miljøet, men fokus på grøn omstilling og begrænsning af CO2-udledning kan også i reklamemateriale til kunder og samarbejdspartnere.

Opdag nedbrud i tide

Energiledelse handler naturligvis ikke kun om at finde metoder til at nedbringe energiforbruget, selvom det er et kerneområde. Energiledelse handler også om at holde øje med energiforbruget, og gøre det på en strategisk måde. Vil du gerne vide mere om energiledelse og de værktøjer, du kan bruge til at udføre effektiv energiledelse i den virksomhed, kan du med fordel kontakte DS Energy.

DS Energy er eksperter i energiledelse, og det siger ikke så lidt. Ved at udføre simple men nøje udvalgte målinger, får du en strategisk overvågning af virksomhedens energiforbrug. Du kan således løbende se, hvor meget energi din virksomhed og dens maskiner bruger. Og du kan opsætte en alarm der fortæller dig, hvis der opstår pludselige ændringer i energiforbruget.

Pludselige ændringer i energiforbruget kan opdages

Pludselige ændringer i energiforbruget kan betyde flere ting, men ofte er der tale om maskinelle problemer. Måske er en termostat gået i stykker eller andre af produktionsapparatets dele er sat ud af drift. Nedbrud som disse opdages ikke altid i tide.

Nogle gange fortsætter produktionen i uge eller månedsvis med et forhøjet energiforbrug. Andre gange kan det øgede energiforbrug skyldes et vandrør, der er gået. Med effektiv energiledelse opdager du disse problemer med det samme, da vandforbruget pludselig vil stige til mere end det normale. På denne måde kan du komme problemerne i forkøbet. Systemerne fra DS Energy kan måle og monitorere alle former for energi, lige fra strøm og vand til forskellige slags brændstoffer.

Miljø Mærket

En del af Xcale Group

Bygvænget 47
4720 Præstø
Danmark