Forbedr miljøet: Undgå spildevand

//

De fleste danskere har på et tidspunkt enten oplevet nogen (eller selv) stået ude i carporten og vasket sin bil med haveslangen. 

Ja, det er vel faktisk mere normalen end undtagelsen, at det er sådan tingene foregår: Det virker lettere og billigere. 

Der er bare en enkelt catch ved det: Det er ikke billigere at vaske sin bil derhjemme end i i vaskehallen. Der er kommet nemme alternativer på markedet, så hvis det er pg.a. dovenskab, man vasker den selv, kan du godt spare dig. Sidst men ikke mindst, er en bilvask super hamrende miljøskadeligt. 

Det forholder sig faktisk sådan, at i Sverige kan man få en bøde på helt op til 10.000 svenske kroner, hvis du bliver taget af kommunen eller politiet i at stå og vaske din bil selv – f.eks. ude i carporten. 

Hvorfor? 

Du forbruger uendelige mængder spildevand. 

Ja, man må sige, at ironien er til at tage og føle på, at man i det der tidligere var kendt som det politiske korrekte Sverige, der gik fra at være det politiske ukorrekte Sverige, faktisk går mere op i deres miljø og spildevand, end vi gør her i Danmark. 

Jeg troede ellers vi var et af ambitiøse lande på klimapolitikken. 

Nuvel, hvis du ikke er én af dem, som vil stå og ødelægge miljøet fra dit hjem, er der opstået nogle både billige, lette og klimavenlige alternativer til at få vasket sin bil. 

F.eks. har dampvask vist sig som en ganske effektiv metode, og der er efterhånden kommet flere spillere på markedet, der tilbyder mobile løsninger, så du kan få vasket din bil, hvor og hvornår du vil. 

Af de firmaer som både er klimaansvarlige og leverer en fantastisk service, kan vi nævne SteamCleaner, som tilbyder mobil bilvask i Aalborg og Nordjylland. 

Herudover er SteamClener også leveringsdygtige i sæderens, klargøring og rens af bilinteriør. 

Miljø Mærket

En del af Xcale Group

Bygvænget 47
4720 Præstø
Danmark