Gå efter denne type produkter, hvis du vil leve en bæredygtig livsstil

//

Miljø og bæredygtighed har været et stort emne i medierne i de sidste mange år, og der er også utroligt mange, der er begyndt at dreje deres liv og levevis i en mere bæredygtig retning.

Samtidig er der også mange, der utroligt gerne vil leve mere bæredygtigt men ikke lige helt ved, hvor de skal begynde – eller hvordan de skal finde penge til det.

Hvis du vil blive klogere på, hvordan du kan være sikker på, at du kun – eller næsten kun – benytter bæredygtige produkter, så kan du læse mere her, hvor vi gennemgår nogle tips og tricks, der bør gøre det hele en smule nemmere.

Køb kun produkter af god kvalitet og med lang levetid

Når det kommer til bæredygtighed, er levetid en af de ting, som der er utroligt meget fokus på. Fordi jo længere levetid et produkt har, jo mere bæredygtigt er det.

Og det er faktisk en af de regler, der er nemmest at følge.

Hvis du udelukkende køber produkter af god kvalitet, og du udelukkende køber produkter, som du vil bruge i mange år fremad, så har du købt et bæredygtigt produkt – helt uafhængig af hvad produktet er fremstillet i.

Køber du for eksempel pynt til væggene hos Artsyfartsy.dk, så har du et produkt af god kvalitet med et design, der holder i mange år, da det er nordisk og dansk og dermed minimalistisk.

Fordelen ved Artsy Fartsys produkter

Artsy Fartsy er et godt eksempel på nogen, hvis produkter har en lang levetid. De fremstiller nemlig plakater og andet pynt til dine vægge, der har et dansk og nordisk design.

Dansk og nordisk design er ofte minimalistisk og i neutrale farver som sort, hvid og grå. Det betyder, at de passer ind i stort set enhver indretning, og du kan altså tage dine plakater med dig fra et hjem til et andet, hvis du flytter, efter du har købt dem hjem.

En anden fordel er, at dansk og nordisk design er utroligt populært i Danmark, og derfor kan du nemt sælge dem videre og på den måde forlænge deres levetid.

Køb second-hand

Problemet med det er selvfølgelig, at produkter af god kvalitet ofte også vil koste mere, end hvis du køber et billigt produkt – heldigvis er der en løsning.

At købe second-hand er også blevet utroligt populært, i takt med at bæredygtighed er blevet et populært emne. Genbrugsbutikkerne har flere kunder end nogensinde før, og det er godt for planeten.

Når du enten giver dine produkter til genbrug eller sælger dem videre, så forlænger du deres levetid, selvom de måske ikke har et formål i dit liv længere.

Og når du køber produkter, som andre har eget før dig – enten via nettet eller i en genbrugsbutik – så forlænger du ligeledes deres levetid. Hvis du køber i en genbrugsbutik, så støtter du endda op omkring dem, der bor i de mindre udviklede lande og ikke har være lige så økonomisk heldige, som vi er i Danmark.

Igen handler det ikke om de materialer, som produktet er fremstillet i, det handler blot om, at produkterne ikke går til spilde.

Miljø Mærket

En del af Xcale Group

Bygvænget 47
4720 Præstø
Danmark