Håndlavede smykker er in

//

De danske forbrugere har efterhånden vænnet sig til, at de kan få helt enestående varer, som understreger hvem de er som forbrugere og som mennesker.

Noget af det mest personlige man kan give, er et håndlavet smykke! Der findes naturligvis rigtig mange flotte smykker, som kommer fra dygtige designhuse, men der er mange tendenser, som peger på en stigende efterspørgsel i mere autentiske håndlavede smykker. Med det forstås der, at selvom et smykke fra et af de helt store modehuse kan være umanerligt smukt, så er det ikke sikkert, at det repræsenterer personen, som bærer smykket.

Desuden er der et statement som forbruger, hvis man f.eks. støtter de lokale guldsmede og smykkedesignere, som f.eks. bruger diamanter, som ikke er bloddiamanter eller på måske bakker op om andre etiske ordninger, som har til formål at sikre fair vilkår for underleverandørerne. Dertil kommer det, at danske smykkedesignere er mægtigt gode til at ramme den særlige nerve, vi har i Skandinavien. Her er der tale om en sjov krydsning af minimalisme og lidt mere rå individualisme, som altså gerne må komme til udtryk i smykket.

Omsmeltede smykker – også på vej på mode!

Udover de færdigproducerede håndlavede smykker, er også omsmeltede smykker ved at komme på mode. De omsmeltede smykker er ikke bare håndlavede, men helt særlige, fordi det er smykker med affektionsværdi, der bliver lavet om til noget nyt, man kan gå med hver dag. Det er noget helt særligt, fordi smykket bliver til meget mere end et produkt. Det bliver til en historie, som måske går generationer tilbage i familien. Som forbruger kan man endda tit indgå i en designproces med sin guldsmed, hvor man er med til at give input til det design, som smykket skal ende med at have i sin form. Det er en spændende proces at være med i, og med til at sikre stor tilfredshed med det sidste resultat.

Vær dog opmærksom på, at ikke alle smykker kan smeltes om, da de skal have en vis kvalitet. Det er dog også med til at sikre en bedre kvalitet til det nye smykke, hvorfor det må betragtes som en positiv indbygget sikkerhed.

 

Miljø Mærket

En del af Xcale Group

Bygvænget 47
4720 Præstø
Danmark