Hold bæredygtig ferie i Danmark eller i udlandet

//

Omtanke for miljøet er heldigvis et emne, som er meget omtalt nu om dage. Man hører ofte om klimaforandringer og de store påvirkninger som sker rundt omkring i verden, og man føler måske man ikke kan gøre meget, men det er ikke tilfældet. Der er enormt mange ting, man selv kan gøre for at passe bedre på jorden og miljøet. Også når man holder ferie. Læs med her.

Ferie i Danmark

Om ferien skal holdes derhjemme i haven, eller man skal på eventyr i sommerlandet er underordnet. Man kan sagtens holde ferien på en mere bæredygtig måde, uanset om man er et sted eller flere. Hvis ferien skal holdes derhjemme ved en selv, kan man for eksempel undersøge om der er noget man kan gøre ved boligen for at den bliver mere miljøvenlig.

Det kan for eksempel være at vinduerne trænger til at blive udskiftet. Hvor gode vinduerne er, samt hvor gamle de er, har nemlig noget at gøre med isoleringen af boligen. Du kan for eksempel bruge ferien på at undersøge dine muligheder. Det er blandt andet muligt at få billige vinduer du selv kan montere, hvis du har mod på det. Der findes også masser af andre muligheder indenfor energioptimering af dit hjem, som du kan fordybe dig i. Læs mere på dette link – energi.

Cykelferie i Danmark eller udland

En anderledes, men sjov måde at holde ferie på, er ved at tage på cykelferie. Cyklen er et alletiders klimavenligt transportmiddel, som kan bruges til blandt andet at opleve steder på. Ikke nok med det er en enormt billig måde at komme rundt på, så gør man også noget godt for miljøet. Man kan for eksempel tage en backpack med, et telt og campingudstyr i det omfang man nu kan bære, og så ellers ud i det fri. Cykelferie er faktisk en ting, og man kan finde inspiration til blandt andet ruter og oplevelser i Danmark.

Hvis man alligevel drager mod udlandet, kan det godt blive en lang tur på cykel, hvis man vælger de mere sydlige lande. Hvis man vil prøve et andet slags transportmiddel, kan man med fordel vælge en bus fremfor et fly. Skal man rejse med fly, er det desuden bedre at vælge en direkte rute, fremfor mellemlandinger. Det kan også være en fordel at rejse let på flyene i forhold til bagage.

En telttur i et andet land er selvfølgelig også en mulighed. Det er også en klimavenlig måde at holde ferie på. Desuden er der penge at spare på basic overnatning i det fri, fremfor dyre hoteller, hvor man både bruger af strømmen, vandet og varmen. For mere information om bæredygtig ferie, kan der findes inspiration på nettet.

Miljø Mærket

En del af Xcale Group

Bygvænget 47
4720 Præstø
Danmark