Hvilket kød er mest miljøvenligt at spise?

//

Vil du gerne gøre noget godt for miljøet og klimaet, kan det være, at du har tænkt på at lave om i dine madvaner.

 

Her kan det eks. være en god ide at skifte væk fra at spise oksekød til bl.a. at spise mere kyllingekød, da oksekød den type af kød, der forurener mest at producere. Du behøver ikke at skifte helt væk fra at spise kød for at gøre en forskel. En skift i selve typen af kød kan være en rigtig god start.

Hvordan spiser jeg mindre kød hver uge?

Det handler i bund og grund om at finde gode erstatninger for sit kød. Der er rigtig mange mennesker verden over, der enten ikke eller næsten ikke spiser noget kød, så det kan sagtens lade sig gøre at skære ned på sit forbrug af kød uden at gå sulten fra bordet.

 

Det handler jo bare om at lære at lave mad på en ny måde og at bruge råvarer, du måske ikke har gjort dig så meget i før i tiden.

Hvordan skærer jeg helt kød ud af mine madvaner?

Vil du gerne stoppe helt med at spise kød, kan det jo også sagtens lade sig gøre. Det er klart, at det måske lige kan kræve lidt tilvænning til at starte med, men der er jo så mange veganere og vegetarer, der ikke spiser noget kød, som sagtens kan få en madplan til at gå op. Så det kan du også sagtens vænne dig til.

 

Her kan det være en god ide at kigge med på madblogs af veganere og vegetarer, hvor du kan finde mange gode opskrifter på lækre retter, hvis du savner inspiration til, hvad du skal lave i køkkenet.

 

Du kan også lære din hund at spise mindre kød. Hvad koster en hund egentlig? Det kan du altid læse mere om online.

Hvor kan jeg lære mere om gode miljøvaner?

Der er rigtig mange steder, hvor du kan læse om gode miljøvaner, og om hvad du kan være med til at gøre for klimaet. Der er blandt andet skrevet mange gode bøger om emnet, som du kan kaste dig over. Der er nogle i den lette ende, mens der også findes en række tungere bøger, som tager lidt længere tid at komme igennem.

 

Du kan også se programmer i tv om miljøet. Kig på tv oversigten for at finde programmer om det.

 

Der findes også mange artikler på nettet, eller en lang række videoer og dokumentarer, som også kan hjælpe dig med at blive klogere på miljøet, og på hvad du selv kan være med til at gøre for at trække i den rigtige retning.

Miljø Mærket

En del af Xcale Group

Bygvænget 47
4720 Præstø
Danmark