MC og miljøet – hvad er en motorcykelforsikring?

//

Hvis du kører motorcykel er du nødt til at have en forsikring af din MC. Men hvad er det og hvad koster det?

En motorcykelforsikring dækker dig, hvis du kommer til at skade andre med din motorcykel eller hvis din motorcykel bliver stjålet. Forsikringen er til for at beskytte både dig og andre, og derfor er det vigtigt at have en. Du kan finde forskellige motorcykelforsikringer online, men det anbefales altid at sammenligne dem, inden du tegner en. På den måde kan du finde den bedste og billigste motorcykelforsikring for netop dig og dine behov.

Motorcykelforsikring er ikke dyrere end almindelig bilforsikring, så det er en god idé at have en, hvis du kører motorcykel. Det kan dog være en god idé at have en forsikring med en højere selvrisiko, da motorcykler ofte bliver stjålet og dermed er mere udsatte for skader.

Hvis du har en motorcykelforsikring med en høj selvrisiko, kan du være sikker på at få dækket de fleste af skaderne, hvis din motorcykel bliver stjålet eller kommer til at skade andre.

Det er dog ikke alle skader, som motorcykelforsikringen dækker. Hvis du for eksempel kører uden kørekort eller påvirket af alkohol, kan forsikringen nemlig fratage dig dækningen. Så husk altid at have et gyldigt kørekort og drik ikke alkohol, når du skal køre motorcykel. På den måde kan du undgå unødvendige skader og ulemper.

Hvad med miljøet?

En motorcykel er ikke umiddelbart miljøvenlig, men den er langt mindre belastende for miljøet end en bil. En motorcykel udleder færre CO2-partikler, og det er derfor bedre for miljøet.

Derudover bruger motorcyklen også mindre benzin end biler, så den er også mere økonomisk for dig. Hvis du kører motorcykel, kan du altså være med til at gøre en positiv indvirkning på miljøet.

Så man kan måske sige tak fordi du kører motorcykel.

Miljø Mærket

En del af Xcale Group

Bygvænget 47
4720 Præstø
Danmark