Rettidig forebyggende behandling af parodontose er afgørende

//

Alle bør sørge for rettidig, præventiv parodontosebehandling, da det kan gøre at man slipper for den betændelsestilstand, der udvikler sig til den egentlige sygdomstilstand parodontose.

Parodontose opstår fordi et stort antal bakterier samler sig på tænderne og på tandkødet, hvilket giver den svære betændelsestilstand, som kaldes: parodontose.

Hvis man gerne vil undgå at man på et tidspunkt får paradontose, så er det egentlig ret simpelt, hvad man skal gøre. Man skal nemlig sådan set bare sørge for løbende at opretholde en sund mundhygiejne, samt sørge for at børste tænder grundigt mindst to gange om dagen.

Yderligere skal man sørge for at fjerne al den tandsten, der ophober sig på tænderne, da bakterier stortrives i tandsten.

Tandtråd er også yderst effektivt til at nå de steder, hvor tandbørsten ikke så nemt kan komme frem.

 

Parodontose forårsaget af visdomstænder

Hvis man husker at gå til tandeftersyn regelmæssigt hos sin tandlæge, behøver man ikke have bekymringer desangående om man har fået parodontose, fordi tandlægen så vil opfange det i tide.

Der er ingen smerter forbundet med at have parodontose, så sådan kan man ikke opdage det. Opdages sygdommen ikke i tide, kan det ende med at tænderne bliver løse, fordi bakterierne angriber kæbe knoglen, som faktisk bliver nedbrudt.  Og dette kan i helt grelle tilfælde ende med at tænderne bliver så løse at de falder ud.

Det kan også forekomme at parodontosen angriber en tand, som sidder foran en visdomstand, og hvor det faktisk er visdomstanden, der er skyld i parodontosetilstanden. I sådanne tilfælde anbefales det at man få fjernet visdomstanden. Fjernelse af en visdomstand, er man specialister i hos Tandlægerne Friheden i Hvidovre, hvor man er øvede i fjernelse af både komplicerede og mindre komplicerede visdomstænder.

 

Hvordan foregår en Parodontosebehandling?

Hvis éns tandlæge konstaterer at man har fået paradentose, så er det vigtigt at behandlingen kommer i gang så hurtigt som muligt, da tilstanden ellers vil forværres betragteligt.

Dette er de typiske trin i en paradontosebehandling:

  • Al tandsten fjernes
  • Tandlægen renser tandkødslommer
  • Der foretages rodafglatning af de ramte tænder

 

Når den primære parodontosebehandling er overstået, påfører tandlægen noget klorhexidin gel på de ramte områder. Formålet med dette er at slå de resterende bakterier ihjel samt forhindre dem i at vende tilbage.

I tilfælde, hvor paradentosen er særlig grel, kan det blive nødvendigt med en kirurgisk operation. Her renses tandrødderne, og alt betændt væv fjernes. Hos Tandlægerne Friheden i Hvidovre har man stor erfaring med dette.

Miljø Mærket

En del af Xcale Group

Bygvænget 47
4720 Præstø
Danmark