Sådan bliver du en miljøbevidst cyklist

//

Vi kan vist alle blive enige om, at klimaet er en af de helt store taleemner for tiden. En person kan ikke gøre en stor forskel, men mange personer kan hver især gøre en lille forskel, der til ammen gør en stor forskel for miljøet. En stor synder ligger på transportposten. Ved at omlægge nogle vaner på dette punkt, kan du nedsætte din eget CO2 udledning og mindske dit aftryk på vores klode. Desuden kan du også spare penge på transportposten – hvis du begynder at tage cyklen.

Invester i din sundhed og miljøet med en motions cykel

Det er selvfølgelig ikke alle afstande, der egner sig til cyklen, men arbejder du få kilometer fra hjemmet, og handler du få kilometer fra hjemmet, kan du gøre en stor forskel her. Ved at tage cyklen, investerer du også i din sundhed, og den gode kondition kan give dig mere energi og overskud i hverdagen. Er du overhovedet ikke i form, kan det virke ret så demotiverende at skulle starte ud med at cykle hele vejen til job og så ankommer man med svedige armhuler og pusten. Man kan starte let op ved at købe sig en motions cykel, der står derhjemme.

Træn derhjemme, når det passer dig

Ved at have en motions cykel i boligen, kan du træne, når det passer dig, og du kan træne din kondition lige så stille op, så du kan ave energi og kræfter til at cykle længere distancer udendørs, uden at stinke langt væk af sved og halse afsted. Det er også rigtigt smart at have en motions cykel indendørs, når man gerne vil træne og regnen siler ned eller en snestorm er under opsejling.

Er du helt ny inden for træningsmaskiner, kommer her nogle praktiske råd, når du skal vælge motions cykel:

  • Læg et budget
  • Antal modstandsniveauer
  • Størrelse
  • Justerbarhed
  • Støjniveau
  • Ekstra features

Først og fremmest bør du klarlægge, hvo mange penge du ønsker at bruge på en motions cykel. Du kan få en god motions cykel til mellem 3.000 og 10.000 kr. Dernæst kan du begynde at prioritere dine ønsker.

Overvej, om du ønsker en cykel med få eller mange modstandsniveauer. Med få modstandsniveauer vil der være en mere markant overgang mellem gearene, hvorimod overgangen til mere modstand er mere glidende, desto flere modstandsniveauer cyklen har.

Der er forskellig størrelse på motionscyklerne, og der er forskel på, hvor meget vægt, de kan bære. Nogle motionscykler kan justeres helt ned i mindste detalje, hvilket gør træningsoplevelsen ekstra komfortabel. Vær også opmærksom på, at støjniveauet på de billige motionscykler ofte er højere end på de mere professionelle modeller.

Vi du gerne opnå variation i træningen, kan du vælge en model med forud programmerede træningsprogrammer, der har til formål at skabe en så virkelighedstro cykeltur som muligt, selvom du er hjemme i stuen. Dette stimulerer både muskler og hjerte, når du lige giver den lidte ekstra gas. Nogle cykler er også designet med ekstra features, hvor du kan lægge din egen rute ind, måle puls, fedtprocent og meget mere. Dette koster naturligvis lidt ekstra, men det kan være yderst motiverende at følge med i. 

Miljø Mærket

En del af Xcale Group

Bygvænget 47
4720 Præstø
Danmark