Sådan kan du give nyt liv til dine gode gamle ting

//

Det behøver ikke at være svært at give gamle ting nyt liv. Faktisk kan det klares ret ubesværet, hvis du blot ved, hvordan du skal starte på opgaven.

Det at give gamle ting nyt liv, er en vigtig del af at gøre verden til et grønnere sted – altså ved at beskytte klimaet – da man herigennem ikke ender ud i overforbrug. Man ser nemlig desværre en tendens til, at mange vælger at kassere gode varer, som sagtens kunne være brugt mange år endnu. Det får den konsekvens, at der skal produceres, hvilket udleder store mængder af CO2, alt imens verdens store affaldspladser vokser – eller der forbrændes!

Her er en kort guide til dig, der gerne vil genbruge eller nyt liv.

Sådan får du gamle ting til at se nye ud

Det behøver slet ikke at være en videnskab at gøre gamle ting klar til nyt brug. Her er en lille lynguide til det.

Vask grundigt af: Uanset hvad du skal have gjort klar til brug igen, skal det vaskes ned. Vask derfor tingene grundigt med et egnet produkt. Det kunne f.eks. være Rodalon eller andet, som kan købes i byggemarkedet og har en god effekt. Dette er naturligvis selvsagt til genstande af en vis holdbarhed (træ, metal og plastik) og ikke til sarte objekter (kunst, tøj m.m.).

Se efter skrammer: Når du har vasket din ting ned, og den er tør, er det lettere at undersøge den for skrammer eller ridser, du skal udbedre. Ofte kan det være nok at smøre en blanding af lim og træspåner i skrammerne, men du kan også være nødt til at blande med andre materialer eller købe en filler i dit byggemarked, hvis det f.eks. er jern eller plast, du arbejder med. Sørg for at det trænger godt ind, lad det tørre og slib så gerne efter med fint sandpapir.

Mal eller laker: Når din genstand er hærdet, der hvor du har arbejdet med den, kan du passende male den op på ny, så den fremstår flot. Du skal naturligvis afveje din maling i forhold til  materialet, så du har det rette produkt.

Er der tale om et objekt, som du kommer til at bruge meget (låger, en cykel etc.) kan du overveje at kontakte en virksomhed, der er specialister i industrilakering. Denne form for lakering er meget solid og vil beskytte ekstra godt kontra de muligheder du får fra byggemarkedet. Kontakt evt. RH Sandblæsning for et bud på opgaven.

Når du har vasket, repareret og malet / lakeret din ting, er den klar til at komme i brug igen. Det er nemmere end man tror, at gøre tingklar på ny og dermed skåne planeten.

Miljø Mærket

En del af Xcale Group

Bygvænget 47
4720 Præstø
Danmark