Sådan rejser du mere bæredygtigt: 4 tips til miljøvenlige ferier

//

Når det drejer sig om at rejse, er der mange ting at tænke over: hvor skal du tage hen, hvad skal du se, hvilken type rejsende du er. Men en ting, som ofte overses, er, hvordan vi kan gøre vores ferie mere miljøvenlig. Rejser er en enorm industri, og den er ansvarlig for en masse drivhusgasemissioner. Så hvis vi ønsker at nyde vores rejser uden at skade planeten, får du her 4 tips til bæredygtige rejser!

Tip 1 – Lav din research

Før du begynder at pakke dine kufferter, skal du undersøge din destination. Find ud af, hvad de lokale miljøproblemer er, og hvordan du kan hjælpe. Hvis du f.eks. skal til et udviklingsland, kan du overveje at kompensere for dine CO2-emissioner fra flyrejsen ved at donere til et lokalt projekt til plantning af træer.

Tip 2 – Rejse med et formål

Du skal ikke bare rejse for rejsens skyld. Hav et formål med din rejse, og sørg for, at det er noget, du brænder for. Uanset om det er frivilligt arbejde, læring om nye kulturer eller blot sightseeing, så sørg for, at din ferie har en mening.

Tip 3 – Sæt farten ned

En af de bedste måder at reducere dit CO2-fodaftryk, når du rejser, er ved at sætte farten ned. I stedet for at flyve kan du tage toget eller bussen. Og når du er på din destination, så gå på opdagelse til fods eller på cykel. Det hjælper ikke kun miljøet, men giver dig også mulighed for virkelig at opleve dine omgivelser.

Tip 4 – Bo i miljøvenlig indkvartering

Der der findes nu mange miljøvenlige overnatningsmuligheder lige fra camping og glamping til træhuse og yurter. Undersøg dine muligheder for at finde en løsning, der passer til dig og din ferie.

Der er mange tiltag, man kan gøre for at rejse mere bæredygtigt.

Miljø Mærket

En del af Xcale Group

Bygvænget 47
4720 Præstø
Danmark