Sortering der gavner

//

Vi ved alle, at genbrug er vigtigt. Jo mere vi genbruger, jo færre ressourcer, bruges der til produktion, hvilket betyder, at jordens CO2-emissioner vil falde. Men hvad med sortering af vores affald? – Når du sorterer dit affald, kan det genbruges og blive til nye produkter! Derfor skal du, når du handler, sørge for at købe tøj af genbrugsmaterialer som bomuld eller uld, plastik fremstillet af genbrugsmaterialer som PET-flasker, papir og pap fremstillet af genbrugsmaterialer som papkasser. Når du handler på denne måde, er du med til at reducere mængden af ressourcer, der bruges i fabrikkerne. Derfor er sortering vigtig for både affaldshåndtering og klimaændringer!

Hvordan sorterer man sit affald korrekt?

Ens affald sorteres ud fra materialer, og det er vigtigt, at det ens materiale og ikke materialer der er blandet! Det sorteres ud fra:

– Plast: genanvendelige plastposer, PE-flasker og folieemballage.

– Papir/karton: kartoner, papkasser, papir eller kuverter med påtrykte etiketter (herunder blade), aviser, notesbøger osv.

– Tekstiler: uldtøj uden knapper fremstillet af naturmaterialer som træ eller horn; bomuldstøj , sokker, tæpper og gulvtæpper

– Glas: flasker og krukker med fødevarer, glasskår (f.eks. fra vinduer), glødepærer osv

– Metal: konservesdåser eller andre fødevaredåser af metal og emballage af aluminiumsfolie

– Farligt affald: batterier, medicinkapsler, malingdåser med indtørret maling i osv

– Andre materialer: lightere og cigaretter, tøj af plast eller gummi (f.eks. regntøj), emballagemateriale af træ, ødelagte møbler og legetøj.

Når du har affald, så bør du afleverer det på dit lokale affaldscenter, her skal du sørge for, at affaldet kommer i de rette containere, og hvis du skulle være i tvivl, så tag kontakt til en, der arbejder på stedet. De har styr på materialer, og hvilken container der er bedst egnet. Man bør se det som en pligt som borger på denne jord, at man engagerer sig i sin affaldssortering.

Miljø Mærket

En del af Xcale Group

Bygvænget 47
4720 Præstø
Danmark