Sri Lanka Ray: Tips til rejsende til Sri Lanka

//

Hvis du er på udkig efter en virtuel flugt, er Sri Lanka det rette sted at tage hen. Landet er kendt for sin frodige grønne vegetation, sine rolige søer og sin singalesiske kultur. Det er også blevet udpeget som et af de 7 nye naturvidundere. Ud over sin naturlige skønhed har Sri Lanka også noget andet at byde på: Arkæologiske steder og templer, der er fulde af historie og arv. Og selv om der for nylig har været nogle tilfælde af turistangreb på udenlandske besøgende, er Sri Lanka i dag et sikkert rejsemål for rejsende. Her er nogle tips, der kan hjælpe dig med at planlægge din rejse til Sri Lanka:

Få de seneste opdateringer om vejret

Du skal vide, hvordan vejret bliver, før du tager af sted. Sri Lanka har et tropisk klima og er kendt for sine konstante nedbørsmængder og uforudsigelige storme. Sørg for, at dine rejseplaner kan tage højde for disse forhold.

Pak let, og medbring kun det mest nødvendige

Efter en lang flyvetur vil du være klar til at slappe af og nyde din rejse. Så pak let, og tag kun det med, du har brug for under dit ophold. Du ønsker ikke at ende med at slæbe rundt på for meget unødvendig vægt. Desuden er Sri Lanka let at komme rundt i uden at skulle slæbe alle dine ejendele med dig overalt.

Vær på vagt over for dine omgivelser

Da der er flere områder i landet, hvor flertallet af befolkningen stadig lever efter den indiske kalender, kan datoer og tidspunkter være forvirrende. Vi anbefaler, at du spørger de lokale om hjælp, når du opholder dig i landområder.

Spis og drik for at nyde din rejse fuldt ud

Du skal sørge for at spise og drikke dig igennem Sri Lanka! Mange af de eksotiske frugtsafter er lavet med frisk kokosnøddesaft. En af de mest populære retter i Sri Lanka er karry, så du vil helt sikkert gerne prøve nogle af deres karryretter eller kombinationer af ris og karry. Nogle af de andre populære retter omfatter fisk, skaldyr, kylling, omeletter og brød. Hvis du er på udkig efter noget sødt at spise, har de en masse chokolade og desserter til rådighed i det lokale køkken.

Besøg et tempel eller to

Hvis du er på udkig efter en åndelig fornyelse, er Sri Lanka det perfekte sted at tage hen. Der er mange templer i landet, der tilbyder fred og ro. Og hvis du vil tage det et skridt videre, kan du også besøge nogle af de gamle arkæologiske steder som Sigiriya.

Dæk dine skuldre til, når du er i solen

, især i middagstimerne. Sri Lanka er kendt for sit tropiske klima, så du skal ikke blive overrasket, hvis du sveder voldsomt. Men sørg for altid at dække dine skuldre, når du er i solen, og undgå direkte sollys, hvis det er muligt. Dette vil også hjælpe med at forebygge hudkræft og fremtidige rynker.

Hold dig opdateret med nyheder hjemmefra

Sri Lankas turistmyndighed er et godt sted at starte. De har opdaterede oplysninger på deres websted, herunder landets nyeste turistattraktioner, kulturelle begivenheder og ressourcer for rejsende. Rejsebloggen tilbyder også sammenfatninger af de seneste nyheder og sikkerhedsanbefalinger samt tips til nye besøgende på øen.

Miljø Mærket

En del af Xcale Group

Bygvænget 47
4720 Præstø
Danmark