Visumregler i hele verden

//

Står du og skal ud og rejse om ikke så længe, eller planlægger du bare den rejse du ønsker dig at tage af sted på en skønne dag, så bør du også lige tjekke op på de forskellige regler der er for indrejse og ophold i de forskellige lande.

Forskellige regler for forskellige lande

Der er ikke nogen lande der som sådan har de samme regler. Ser du på USA kontra Canada, så skulle man tro at det var lidt de samme regler der er gældende, men det er langtfra tilfældet. Du bør derfor tjekke reglerne for de specifikke lande ud på e-visa.dk inden du drager afsted.

Tænker du at du har helt styr på de praktiske ting og indrejseregler for det land du påtænker dig dit visit, så er det måske ikke helt det samme som da du var afsted sidst. Det gamle visum i papirformat er nemlig blevet afskaffet og det er sådan med stort set alle lande.

At det gamle papirformat er blevet skiftet ud, betyder ikke at det så ikke skal søges alligevel. Det betyder ganske enkelt at du i stedet kan gøre det lettere for dig at slippe for papiret og i stedet skal du søge om et elektronisk visum. For indrejse til USA hedder det elektroniske visum ESTA.

Det elektroniske visum er bedre for vores klima

Det er så godt for fremtiden at der arbejdes hen imod et papirløst samfund. Mange er bange for at vi vil blive overvåget, fordi alt klares elektronisk som supplement, men hvis vi ikke anser de store mængder forbrug af papir som et problem for vores klodes fremtid, så går det galt.

Den bedste måde at undgå unødig brug af papir er altså at foretage så meget som muligt elektronisk. Forskere og virksomheder arbejder hele tiden på højtryk for at udvikle løsninger på begivenheder, hvor det kan spille en større rolle for fremtidens klima, hvis der findes en anden løsning.

Vi bør derfor ikke rulle øjne og stampe i jorden i stædighed med det samme at sådanne nye tiltag bliver indført. Vi bør i stedet se de goder der følger med den elektroniske udvikling. Der er selvfølgelig klimaet der kan overbevise os, men det bliver også kun lettere for dig som person, når det meste kan klares elektronisk.

Visummets historie og udvikling går langt tilbage

At visummets historie og udvikling forandres, er ikke noget nyt. Der har hele tiden været ændringer man skal forholde sig til. Hvis du synes det er spændende at dykke ned i kan du skaffe dig mere viden på wikipedia.org.

Prøv bare at tænke 10-15 år tilbage. Hvis vi lige havde fundet et spændende emne vi ville vide mere om, så var det ikke bare at google lidt ekstra læsning derom. Nej, dengang hed det sig at du måtte ned på biblioteket og låne dig frem til mere viden, for sikkert bagefter at ende med flere lånebøder, før at materialet kom tilbage på hylden igen. Den del af udviklingen er der dog ikke så mange der har brokket sig over.

Få den opdaterede udgave om visumregler online

I takt med at vi alle begyndte at kunne tilgå internettet, er behovet for at låne fysiske bøger dalet. Der kan være noget helt særligt ved at have en fysisk bog i hånden, men de fleste vælger alligevel at streame lydbøger og podcast fremfor at låne eller købe et fysisk eksemplar.

En sidste ting der er smart med den elektroniske udvikling er, at når der er ting der forandres, så er det blevet dejlig let at få de sidste gældende regler og love i opdateret format, fordi man ikke kommer til at skimme i et gammelt fysisk opslag. Så skal du tjekke op på de gældende visumregler for et specifikt land, så kan du bare gå online med ro i sindet og læse dig klogere.

Miljø Mærket

En del af Xcale Group

Bygvænget 47
4720 Præstø
Danmark