10 hurtige tips til hvordan man renser sine smykker

//

Lad os se det i øjnene: alle typer smykker har brug for en god omgang rengøring af og til. Hvis du kigger på din egen kollektion, vil du sikkert bemærke, at dine dyrebare smykker bliver plettet eller bare snavset og matte og se på, måske endda også slidte og ridsede.

 

Dette kan næsten ikke undgås, hvis du altså tager dine smykker i brug. Så hvordan renser man sine smykker, ringe og øreringe på farten?

 

Alle smykker har brug for lidt pleje og kærlighed, af og til for at kunne funkle, som de gjorde da man først fik dem. Hvis du ikke er sikker på, hvor du skal starte, er vi her for at hjælpe med vores bedste tips, til hvordan man nemt og hurtigt kan rense sine smykker.

 

1.   Tag et kig på dine smykker

Nogle gange skal man virkelig tage et grundigt kig på sine smykker, før man begiver sig ud i at rense dem. Måske er det stenene der skal renses, eller måske er det blot metallet der skal pudses.

 

Er stenene i dit smykke matte og kedelige at se på, er det som oftest pga. at der sidder skidt under stenen, som gør at lyset ikke kan komme igennem og reflektere.

 

Vores råd er, at du altid kigger godt på dine smykker, og derefter vurdere hvad der præcis skal renses. At rense sine smykker vil altid give lidt slid, så gør det kun de steder hvor det virkelig trænger.

 

2.   Vask dem en hurtig vask

Har dine smykker bare brug for en hurtig skyller som man siger, så put dine smykker i et glas med varmt vand og sæbe. Put derefter dine smykker i, og lad snavset blive opblødt. Tag derefter en tandbørste og rens forsigtigt ringen med denne. Husk at skylle sæben af derefter.

 

3.   Prøv at rense dem med en ultralydsrenser

 

Dette er det mest effektive valg, hvis dine smykker virkelig har brug for en grundig rens. Man kan selv købe disse på evt. Amazon eller andre online butikker, men man kan også blot gå til sin nærmeste guldsmed, hvis man ikke selv har lyst til at anskaffe sig en.

 

4.   Hvilke tilfælde skal du ikke bruge en ultralydsrenser

 

Undgå at bruge en ultralydsrenser hvis du har et smykke, hvor stenene nemt kan blive slået ud, hvis de sidder løst. Man kan i værste tilfælde miste en sten eller diamant i sit smykke.

 

5.   Fjern oxidering med en pudseklud

 

Har dit smykke nogle mørke rander eller sorte pletter, lyder det til at den skal renses med en sølvpudseklud. Det er som oftest sølv smykker der har det med at blive sorte og mørke, en sølvpudse klud kan dog som oftest fjerne dette igen.

 

6.   Brug sølvrens

 

Kan du ikke fjerne de sorte pletter med en pudseklud, bør du bruge sølvrens. Dette kan købes i de fleste supermarkeder, og skal blot puttes på en fugtig klud, hvorefter du pudser dit sølvsmykke med det.

 

7.   Hvor du ikke bør bruge sølvrens

 

Brug kun sølvrens hvis dine smykker rent faktisk er sølv!

 

8.   Gør ikke brug af slibemidler til at rense

 

Undgå at bruge slibemidler der kan ridse eller beskadige både sten og metal. Dette kan evt. være klorin mm.

9.   Tag dem til en guldsmed

 

Har du prøvet alt, men du synes stadigvæk ikke at smykket skinner, så tag det til din nærmeste guldsmed for at få dem til at lave en grundig rengøring.

 

10.             Opbevar dine smykker korrekt

 

Sørg for at opbevare dine smykker et sted hvor de hverken kan blive ridset af andre smykker, eller for den sagsskyld blive stjålet. Det bedste man kan gøre, er at opbevare sine smykker i en forseglet plastik pose.

 

Læs mere om hvordan du renser dine smykker her.

 

 

 

Miljø Mærket

En del af Xcale Group

Bygvænget 47
4720 Præstø
Danmark