Spar på emballagen til mad- og drikkevarer – Tænk dig om!

//

I de seneste år er de negative virkninger af plastik blevet mere tydelige. Materialet har vist sig at være skadeligt for både mennesker og dyr. Der er måder, hvorpå den enkelte kan gøre en forskel i sit eget liv ved at være opmærksom på de produkter, han/hun køber og bruger i det daglige.

Der er dog nogle ting, som man kan tænke over som enkelte individ, som faktisk, gør en stor forskel, hvis man kan få alle med på samme bølge. Det er blot små ændringer, som vil have stor effekt på klimaet.

Nemme ændringer i dig dagligdag

  • Når man handler, så glemmer man ofte posen hjemmefra, eller måske man kommer direkte fra job, så man ender med at købe en engangs pose af plastik. Sørg derfor altid for, at have et net liggende i bilen, så uanset om du kommer fra job eller hjemmefra, så behøver du ikke at bruge penge på plastikposen.
  • Det samme gælder, når du handler ind i shoppingbutikker, så ender man ofte med at købe en pose med, men igen, hav et net med hjemmefra, så du ikke sætter mere plastik i omløb!
  • Køb af produkter med mindre emballage eller i løs vægt for at undgå overskydende affald, her med tanke på de varer man køber i supermarkedet, såsom frugt.
  • Handl ind til det, du skal bruge, og ikke mere end det, måske du kan overveje måltidskasser fra Hellofresh, så undgår man madspild.
  • Drop sugerør af plastik, og anvend stedet genanvendelige sugerør af metal/glas.
  • Hvis du ofte drikker kaffe på farten, så have et termokrus med hjemmefra.
  • Køb produkter i glasflasker frem for plastikflasker. Det er mindre sandsynligt, at de udleder skadelige kemikalier, og de kan genbruges!

Plastens indvirkning: hvad du kan gøre som enkeltperson

Bevidsthed om de produkter, vi bruger dagligt, er afgørende for at sikre, at vores verden forbliver ren og sund. I de seneste år er det blevet mere tydeligt, hvor skadeligt plastik er for både mennesker og dyr – hvilket betyder, at der aldrig er et dårligt tidspunkt at begynde at foretage ændringer, der gavner miljøet.

Der er mange varer man handler, som er pakket ind i plastik. Her kan man prøve at lave varerne selv, her med tanker på flødeboller. Man spiser flødebollerne, og sidder tilbage med en stor pakke plastik. Lær at lave dem selv, og tage på et flødebollekursus, så man stadig kan nyde det, man godt kan lide, men samtidig får man minimeret sit plastikforbrug.

Miljø Mærket

En del af Xcale Group

Bygvænget 47
4720 Præstø
Danmark