Har du hørt om muligheden for et escaperoom før? Hvis ikke du har hørt om det, bør du helt bestemt tjekke det ud. Det er en spændende udfordring, der udfordrer den logiske tænkning med den praktiske og taktiske måde at løse opgaver på. Det kan være den oplagte gaveidé eller oplevelse for venner, familie eller arbejdskolleger. Herunder kan du læse mere om, hvad I som familie kan få ud af at prøve et escaperoom. Der er forskellige muligheder, så I kan altid prøve at søge åbent efter dem, der måske er tættest på jer. Måske I vil opdage, at mulighederne er tættere på, end I tror.
I kan vælge et escaperoom efter tema
Først og fremmest kan I vælge et escaperoom efter tema. Der er mange forskellige at vælge mellem, og nogle siger jer måske mere end andre. Hvis I er til gyselig spænding, kan I fx vælge et gysertema, hvor der er uhyggeligt elementer og en skummel historie. I skal bryde ud på tid, og ellers kan de uhyggelige konsekvenser hurtigt indhente her. At vælge tema er en ekstra måde at skabe de rammer, der passer jer allerbedst. Måske børnene får lov til at vælge. Typisk er der netop en historie forbundet med et escaperoom, og som passer til det valgte tema. Det kan også være, at gåderne og ledetrådene har relation til temaet, ligesom indretningen af de forskellige rum er gennemført ud fra de forskellige temaer. Kig godt og læs om de forskellige muligheder, så I er sikre på at placere jer i de helt rette rammer, I synes er sjovest og mest spændende.
Det udfordrer jeres samarbejdsevner
Når I som familie deltager i et escaperoom, er det med til at udfordre jeres måde at samarbejde på. Måske I vil blive overraskede over, hvor svært det kan være. Mange vil måske bestemme, og alle ønsker at tage beslutninger. Det er noget, der skal gå op, før det lykkes, og når det er på tid, kan det presse jer endnu mere.
Det kan også være, at I på forhånd har en idé om, hvordan I samarbejder, og at I sagtens kan finde ud af det, men når I så står i situationen bliver overraskede over udfaldet. Det kan derfor hurtigt blive en lærerig oplevelse om jeres samarbejdsevner. Og det er noget, der kan give anledning til efterfølgende snak om, hvordan det gik, og hvorfor det gik, som det gjorde.
Hvem får hvilken rolle i gruppen?
Når I skal samarbejde, vil I typisk også indtage forskellige roller. Nogle vil måske komme til at kæmpe om at blive lederen helt ubevidst, hvor andre bliver observatører, der ser det hele udefra i stilhed, inden de kommer med forslag eller gode råd.
Denne gruppedynamik er spændende at observere og tale om efterfølgende. Her kan det også være, at nogen af jer har en naturlig idé om, at de ældre naturligt vil føre an, men hvor de kommer til kort i forhold til gåden, hvor nogle af jer yngre vil tage lederrollen.