Overvejer du at købe en plugin-hybridbil?

//

Hvis du gerne vil være en del af den grønne omstilling, og hvis du gerne vil spare penge på brændstof, så overvejer du måske at købe en plugin-hybridbil. Den slags bil kører nemlig på både almindeligt brændstof og el. Men hvis du gerne vil købe en sådan bil, overvejer du måske også, hvornår det er smartest i forhold til registreringsafgiften. Det kan du læse mere om i det nedenstående. Du kan også få beregnet registreringsafgiften.

Mere om registreringsafgiften på plug-in hybridbiler

Fra 2022 vil der både ske stigninger og fald i afgifterne til plug-in hybridbiler. Blandt andet vil indfasningen af den endelig afgift på lavemissionsbiler stige fra 45% til 50%. Derudover vil CO2-tillægget også blive indeksreguleret. Det betyder, at det vil stige ca. 2-3%.

Bundfradraget vil også blive indeksreguleret. Derfor vil der ske et fald på ca. 2-3%. Bundfradraget til lavemissionsbiler vil også falde fra 50.000 til 48.750 kr. Batterifradraget vil også falde, så det fremadrettet vil være 1.300 kr. pr. kWh i stedet for 1.700 kr. Derfor bliver det altså dyrere at have en plug-in hybridbil.

Hvornår bør jeg købe en plug-in hybridbil?

Da alle afgifterne stiger i 2022, vil det være en økonomisk fordel at købe en plug-in hybridbil i år 2021. Her er det nemlig billigere at få bilen indregistreret. Hvis du derfor er klar til at købe ny bil, er der ingen grund til at vente yderligere.

Hvad er en plug-in hybridbil?

Det, der karakteriserer en plugin-hybridbil er, at bilen kører på både almindeligt brændstof og så el. Det gør almindelige hybridbiler naturligvis også. Det, der adskiller en plug-in hybridbil fra almindelige hybridbiler er, at du kan lade en plug-in hybridbil op i en ladestation eller stikkontakt. Derudover vil batteriet også blive opladet, når benzinmotoren startes og bremses. Ligesom det også er tilfældet med konventionelle hybridbiler.

Miljø Mærket

En del af Xcale Group

Bygvænget 47
4720 Præstø
Danmark