Gamere har meget at tænke på, når de skal til at vælge en gaming skærm. En af de vigtigste ting er at beslutte, om du vil have en skærm med G-Sync eller FreeSync. Så hvad er forskellen? Det kommer vi ind på herunder – god læselyst.
Hvad er G-Sync?
G-Sync blev lanceret i 2013 af NVIDIA og er en teknologi , der hjælper med at udjævne gameplayet ved at forhindre billedet i at “rive”. Dette opnås ved at synkronisere skærmens billedfrekvens med grafikkortet. Så hvis dit grafikkort udsender 200 billeder pr. sekund, viser skærmen også 200 billeder pr. sekund.
Hvad er FreeSync?
Mens G-Sync blev lanceret i 2013, blev FreeSync lanceret i 2014. Hvem står bag FreeSync? AMD, naturligvis. Det er en teknologi, der gør stort set det samme som G-Sync, den synkroniserer skærmens hastighed med grafikkortet for en bedre spiloplevelse.
Forskellene
Efter at have fortalt hvad teknologierne kan, er det tid til at dykke ned i, hvor de adskiller sig fra hinanden.
Tilslutning
En ting, du skal huske på, når du vælger en gaming skærm, er, at G-Sync kun fungerer med NVIDIA-grafikkort, mens FreeSync kun fungerer med AMD kort. Dette skyldes den forskellige hardware, som virksomhederne har anvendt i deres respektive teknologier.
Pris
Den største forskel mellem FreeSync og G-Sync er, at FreeSync er gratis at bruge. NVIDIA opkræver et licensgebyr for G-Sync, så skærme med denne teknologi er ofte dyrere.
Opdateringshastighed
En anden stor forskel mellem de to teknologier er, at G-Sync kan understøtte en højere opdateringshastighed end FreeSync. Det betyder, at spil vil se mere flydende ud på G-Sync.
Sammenfattende kan vi konkluderer, at den største forskel mellem G-Sync og FreeSync er, at G-Sync er en proprietær teknologi fra NVIDIA, mens FreeSync er en åben standard fra AMD. De gør begge det samme, men G-Sync er dyrere og tilbyder højere opdateringshastigheder. Hvis du har råd til det, så gå efter G-Sync, og hvis ikke kan du sagtens nøjes med FreeSync.