Er du ung? Så bliv klogere på dine lånemuligheder her

//

De forskellige lån til unge kan være svære at blive kloge på. Flere lånesteder – såsom banker – vil ikke låne unge mennesker penge, og det stiller dem derfor i en svær situation rent økonomisk. Denne tankegang betyder også, at samfundet ikke anser unge menneskers liv som et, hvor der er et finansielt behov.
Unge mennesker står ofte på springet til “voksenlivet” og alt det, som det indebærer – og det er sjældent en gratis omgang. Her kommer både udgifter til studiebøger, en husleje, forsikringer, og der skal både mad på bordet og tøj på kroppen.

Et lån bør dog altid ses som en midlertidig løsning, der dog vil trække spor i fremtiden. Det skyldes, at både lånet og lånets rente skal betales tilbage på et givent tidspunkt.

Hvordan finder man det bedste lån?

Der findes ingen opskrift på, hvad det bedste lån til unge er. Dog findes der en række gode råd og huskeregler, man med fordel kan skrive sig bag øret. Læs med her!

Undersøg renten: Hvad er det samlede beløb, der skal betales retur?

Afhængigt af hvilket lån du optager, vil renten også være forskellig. Det kan godt betale sig at vælge låneudbyder ud fra renten. Renten er netop definerende for, hvad det samlede beløb, du skal betale tilbage, bliver. Jo højere renten er, jo mere vil lånet koste dig – og omvendt!

Undersøg lånets løbetid: Hvor lang tid har du til at betale lånet tilbage?

Hos flere låneudbydere står der i lånets kontrakt, hvor lang tid man som låner har til at betale lånet tilbage igen. Har man eksempelvis blot få uger eller måneder, vil det også kræve, at man på kort tid råder over en sum penge, således man kan afdrage lånet. En fordel er ofte at vælge et lån, hvor løbetiden er lang. Det betyder, at du i et roligt tempo, kan betale dit lån tilbage igen. 

Findes der en oversigt over lån til unge?

Ja, der findes en oversigt med de forskellige lånemuligheder til unge mennesker. Her kan man hurtigt og enkelt danne sig et overblik over, hvilke muligheder man har, afhængigt af hvor man ønsker at låne penge henne. Det klæder derfor låneren godt på fra start.

Hvad viser oversigten blandt andet?

Oversigten fortæller blandt andet, hvad minimumsalderen for låneren er. Den varierer fra sted til sted og kan dermed blive definerende for dine lånemuligheder. Du kan også se, hvor mange penge du i gennemsnit kan tilbydes at låne, samt hvor lang en frist du har, før pengene skal være betalt tilbage. 

På hjemmesiden kan du læse om de forskellige kriterier, du skal opfylde. Det er blandt andet også i forbindelse med bopæl i Danmark, være indehaver af en dansk bankkonto, have adgang til NemID, og så må du ikke på forhånd være registreret i RKI.

Skal jeg overveje konsekvenserne af at optage et lån?

Ja, det er vigtigt – hvis ikke alfa omega – at overveje konsekvenserne af et lån. Hellere overveje en gang for meget end en gang for lidt. Du kan også med fordel tage både venner og familie med på råd.

Miljø Mærket

En del af Xcale Group

Bygvænget 47
4720 Præstø
Danmark