Sådan gør du grunden klar til sommeren

//

Foråret er her, og alle boligejere ved, hvad det betyder! Det betyder, at det er tid til at give haven og ydersiden af huset et pift. Vinteren er hård ved ens grund, og det er derfor oplagt, at bruge foråret på at gøre den lækker igen, så den kan nydes til sommer. 

For at hjælpe dig på vej, er der her lavet en list med 3 måder, du kan smukkesere hus og have på. 

1. Få terrasse og/eller altan til at skinne igen

Et sted, som altid skal rengøres efter efteråret og vinterens våde og kolde vejr, er terrassen og/eller altanen. Disse områder samler meget snavs i løbet af de koldere måneder og kan derfor ende med at se snusket ud. 

Derfor bør du give dem en omgang med noget terrasserens, rodalon eller algerens alt afhængigt af hvilket materiale de er lavet af og hvor slemt det står til. 

2. Rens tagrenderne, så de er klar til det danske sommervejr

Det er også vigtigt, at du får renset dine tagrender. Igen vil de være meget beskidte efter de kolde og våde måneder. Hvis der lægger for meget snavs og for mange blade kan det tilstoppe rørene. Dette kan resultere i, at de ikke fungere optimalt, og derfor vil regnvand ende med at dryppe udover kanterne. 

Når det kommer til rensning af tagrender, er det en god ide at kontakte en professionel, da de ikke altid er lige nemme at gøre rene. 

3. Få urtehaven/drivhuset klargjort til såning

Sidst, men ikke mindst, er det også på tide at planlægge, gøde og så i urtehaven eller drivhuset. Det er nu, du skal begynde at vende jord og gøde, så jorden kan blive frugtbar, så dr kan dyrkes gode grøntsager. 

Så er haven og huset klar

Hvis du har fået styr på disse 3 ting, så er haven og huset ved at være klar til det dejlige sommervejr. Med disse forbedringer vil det være indbydende at opholde sig udenfor, og du kan derfor nyde det gode vejr og sommeren, uden at du behøver rejse fra dejlige Danmark.

Miljø Mærket

En del af Xcale Group

Bygvænget 47
4720 Præstø
Danmark