Sådan opbevarer du træpiller

//

Træpiller er en populær måde at opvarme dit hjem på om vinteren. De er lavet af træ, så de er en vedvarende ressource, og de brænder rent. Men før du kan begynde at bruge dem, skal du opbevare dem korrekt. Her er nogle tips til, hvordan du opbevarer træpiller korrekt.

1. Vælg et tørt, velventileret område til opbevaring.

2. Opbevar om muligt pellets i deres originale emballage.

3. Kontroller regelmæssigt pellets for tegn på fugt eller skader.

4. Hvis du bor i et område med høj luftfugtighed, kan det være nødvendigt at bruge en affugter i opbevaringsrummet.

5. Træpiller skal opbevares køligt og tørt. Undgå at opbevare dem i nærheden af varmekilder som f.eks. ovne eller vandvarmere.

6. Hvis du ikke bruger træpillerne med det samme, er det bedst at opbevare dem i lufttætte beholdere. Dette vil hjælpe med at holde fugt og skadedyr ude.

7. Piller kan opbevares i langt mere end 12 måneder, hvis de opbevares korrekt.

8. Når du er klar til at bruge pellets, skal du sørge for, at de er tørre, inden du sætter dem i din brændeovn. Våde pellets brænder ikke ordentligt og kan forårsage skader på din brændeovn. Hvis du følger disse tips, kan du være sikker på, at dine træpiller er i god stand og klar til brug, når du har brug for dem.

Biobrændsel er en renere og mere miljøvenlig energikilde, som ikke frigiver ekstra kuldioxid til luften. Det er også billigere end andre former for energi, som olie eller elektricitet.

Biobrændstoffer er en mere miljøvenlig løsning end andre typer brændstof. Det skyldes, at den mængde kuldioxid, der udledes, når de brændes, er den samme som den mængde, biomassen optog, mens den var i live. Biobrændstoffer er også billigere end andre brændstoffer, f.eks. olie, og koster meget mindre end opvarmning med elektricitet.

Hvor mange træpiller bruger du om året?

Det afhænger af, hvor koldt det er, og hvor stort dit hus er. Et godt skøn for et hus på 155 kvadratmeter med en træpilleovn med en effektivitet på 80 % er ca. 4000 kg træpiller om året.

Sådan opbevarer du træpiller

Træpiller skal opbevares et køligt og tørt sted for at undgå kulilteforgiftning. Hvis de opbevares et varmt sted, kan de begynde at varme op og antændes spontant.

Miljø Mærket

En del af Xcale Group

Bygvænget 47
4720 Præstø
Danmark