Arbejdspladsens indflydelse på medarbejdernes humør

//

Skab en ren og god arbejdsplads

Arbejdspladsens indflydelse på medarbejdernes humør er ofte undervurderet. Men faktum er, at en ren og ryddelig arbejdsplads kan have en positiv effekt på medarbejdernes humør og dermed også deres arbejdspræstationer. I dette indlæg vil jeg dele nogle tips til, hvordan du kan sikre en ren arbejdsplads, så dine medarbejdere kan yde deres bedste.

Få hjælp fra professionelle i din by

Det første tip er, at du kan få hjælp fra professionelle rengøringsfolk i din by. De fleste byer har et godt udvalg af rengøringsfirmaer, der kan varetage rengøringen for dig. Skal du eksempelvis ud og finde professionel hjælp til rengøring Aalborg, så vil et firma som Din Rengøringspartner være at foretrække. Rengøringsfirmaerne har ofte stor erfaring med rengøring på forskellige typer af arbejdspladser, og de ved derfor hvad der skal til for at sikre en ren og ryddelig arbejdsplads. Det er dog vigtigt, at du finder et rengøringsfirma, der matcher din virksomheds behov. Du bør f.eks. overveje størrelsen på virksomheden, antallet af medarbejdere og hvilke krav du har til rengøringen. Derudover bør du også undersøge hvilke ydelser de forskellige rengøringsfirmaer tilbyder, så du kan finde det firma, der bedst matcher dine behov.

Sæt standarder for rengøringen

Det andet tip er, at du selv kan sætte nogle standarder for rengøringen på din arbejdsplads. Dette gælder især hvis du ikke ønsker at outsource rengøringen til et professionelt firma. For at sikre en ren arbejdsplads kan det være en god idé at oprette en liste over hvad der skal gøres rent hver dag eller uge. På denne måde sikrer du, at alle medarbejdere ved hvad der forventes af dem i forhold til rengøringen. Det er dog vigtigt, at listen ikke bliver alt for lang eller detaljeret, da dette kan virke overvældende for medarbejderne. Det er derfor bedre at sikre en overskuelig liste med nogle få punkter, som medarbejderne kan huske.

Stil fælles rengøringsmidler til rådighed og skab en god kultur

Det sidste tip er, at du bør sørge for at stille fælles rengøringsmidler til rådighed for medarbejderne. På denne måde sikrer du, at alle medarbejdere ved hvor de kan finde de forskellige rengøringsmidler. Dertil skal du sørge for at dine ledere går forrest, når det kommer til at udvise en god oprydnings-/rengøringskultur. Altså punkter som, man skal rydde op efter sig selv, eller vi hjælper lige hinanden med at svinge støvsugeren en gang imellem, kan alle være tiltag, der kan hjælpe med at højne arbejdspladsens renlighed.

Nudge din medarbejdere til at vælge rengøring til, ved at gøre det nemt for dem

Der er nogle klassiske hjælpemidler, som vi i Danmark på det seneste er blevet mere og mere bevidste om. De kaldes nudge’s, og kan være med til at påvirke din medarbejder i en positiv retning. Eksempelvis kan det være en god idé at sætte en kasse med rengøringsmidler i nærheden af dine medarbejdere. På den måde er de nemmere til at få fat i, så de ikke behøver at gå en lang tur for at finde dem. Derudover kan det være en fordel at lægge spanden med affald ved siden af kassen med rengøringsmidlerne. Altså på den måde, at medarbejderne er nødt til at gå forbi den, når de går hen for at hente rengøringsmidler. Det er selvfølgelig ikke ligegyldigt hvilke rengøringsmidler, du har i kassen. Det er en fordel, at du sikrer dig rengøringsmidler af høj kvalitet. Det kan eksempelvis være rengøringsmidler, der er produceret af miljørigtige ingredienser. Det er fordi, det i dag er vigtigt at tænke på miljøet, og ikke bare på rengøringen. Derudover kan det også være en god idé at lægge nogle håndklæder i kassen. På den måde kan medarbejderne tørre op efter sig, hvis der skulle ske et uheld.

Miljø Mærket

En del af Xcale Group

Bygvænget 47
4720 Præstø
Danmark