Verdens største ledere

//

Verdenshistorien er fuld af store ledere, som har ændret historiens gang. En af disse ledere var Julius Cæsar, som var en romersk general og politiker. Han var medvirkende til opkomsten af Romerriget og anses for at være en af de mest indflydelsesrige personer i verdenshistorien. Cæsar blev født ind i en adelig familie i Rom i 100 f.Kr. Han blev uddannet på en prestigefyldt skole og gik senere ind i hæren. Efter en succesfuld militær karriere gik han ind i politik og blev en af de mest magtfulde mænd i Rom. Cæsars største bedrift var hans erobring af Gallien, som udvidede Romerrigets grænser. Han invaderede også Britannien, men blev tvunget til at trække sig tilbage på grund af voldsom modstand fra de indfødte stammer. Cæsar blev myrdet af en gruppe senatorer i 44 f.Kr.

En anden stor leder i verdenshistorien var Alexander den Store, en konge af Makedonien. Han var en af de mest succesfulde militærledere nogensinde og erobrede en stor del af den kendte verden. Alexander blev født i 356 f.Kr. og blev undervist af Aristoteles. I en alder af 20 år efterfulgte han sin far som konge og begyndte sine militære felttog. I løbet af 10 år erobrede han det persiske imperium, Egypten og dele af Indien. Alexanders imperium strakte sig fra Grækenland til Indien, og han betragtes som en af de mest magtfulde herskere i historien. Han døde i en alder af 32 år, men hans arv levede videre, og hans imperium blev delt mellem hans generaler.

En tredje stor leder var Napoleon Bonaparte, en fransk general og politiker. Han var en af de mest indflydelsesrige personer i Europas historie og spillede en vigtig rolle i Napoleonskrigene. Napoleon blev født i 1769 i en adelig familie. Han gik på en militærskole og meldte sig senere ind i hæren. Han steg hurtigt i graderne og blev en af de mest succesfulde generaler i fransk historie. I 1799 greb han magten ved et statskup og udråbte sig selv til franskmændenes kejser. Napoleon fortsatte med at vinde mange militære sejre og udvide det franske imperium. Han blev dog til sidst besejret og sendt i eksil til øen Elba. Han vendte tilbage til Frankrig i en kort periode, men blev besejret i slaget ved Waterloo i 1815.

Her kan du læse mere om historiens ledere

Wikipedia er et godt sted at læse om historie, fordi det er en pålidelig kilde til information. Artiklerne er skrevet af eksperter og opdateres løbende med den nyeste forskning. Wikipedia har også et stort bibliotek med billeder og videoer, der hjælper med at illustrere de begreber, der diskuteres. Udover Wikipedia kan du selvfølgelig også læse på private blogs og medier så som altomlivet.no, men vær opmærksom på, hvem der er afsender på artiklerne.

Miljø Mærket

En del af Xcale Group

Bygvænget 47
4720 Præstø
Danmark