Tips til et mere bæredygtigt kontor

//

Langt de fleste af os forsøger i dagens samfund at gøre en hæderlig indsats for at undgå unødvendigt forbrug eller inkorporere mere grønne vaner i vores daglige adfærd. Dette kan være affaldssortering, at købe materielle goder som genbrugsprodukter eller omstille vores trafikale brugsvaner med grønnere alternativer. I denne artikel vil vi give dig tre måder, man kan omlægge ens vaner på kontoret.

 

1# Skab et papirløst kontor

Den kæmpe digitale omvæltning, der har foregået over den seneste årrække, har medført en masse fortrinlige muligheder for at gemme data i cloud løsninger. Udover at gøre alskens dokumenter, der førhen blev produceret i et væk fysisk, mere strømlinet for brugeren og derved øge effektiviteten, er det også et grønt alternativ. Papir og blyant byttes let og virkningsfuldt ud med et miljøvenligt alternativt ved at bruge digitale skriveprogrammer til at skrive noter og samarbejde på tværs af dokumenttyper til at koordinere arbejdsprocesser og -projekter til at ordne legalt og HR-papirarbejde via digitale støtteprogrammer.

 

2# Spar på energien

Ved at skabe fokus på at slukke lys og andre elektroniske apparater på kontoret, når de ikke er i brug, kan man spare både en væsentlig mængde penge og energiressourcer. For at få denne ønskede adfærd implementeret, bør du sørge for at få kommunikeret denne politik klart og tydeligt til de ansatte, hvor de samtidig kan se den miljøvenlig værdi i at være opmærksom på, hvornår man kan udradere unødvendig strømbrug.

 

3# Gør brug af upcyclede møbler

I den grønne omstilling er det naturligvis vigtigt, at man ikke anvender flere ressourcer, end der er behov for, og at man ikke køber inventar til kontoret, der tilstøtter køb-og-smid-ud-kulturen. Ting går dog nærmest uundgåeligt i stykker med tiden, og kontoret kan komme til at trænge til nye møbler. Ved en evt. udskiftning af møbler er det værd at være opmærksom på at komme af med jeres gamle møbler på en måde, hvorpå de kan blive genbrugt eller upcyclet. Omtrent 22 millioner ton af møbler bliver på årlig basis smidt ud i Europa og USA til sammen, og derfor er upcycling, hvor gamle møbler bliver restaureret og får pustet nyt liv i sig, en enorm favorabel måde at anskaffe sig nye møbler til ens virksomhed eller hjemmekontor. Hvad end det er kontorstole eller borde til alle former for kontorrum og brugskontekster, kan du spare både penge såvel som at undgå at købe produkter, der bruger flere af jordens ressourcer, når der allerede findes pragtfulde og solide miljøvenlige alternativer

Miljø Mærket

En del af Xcale Group

Bygvænget 47
4720 Præstø
Danmark