Spis ude med miljøet i baghovedet

//

Overvej Københavns mange bæredygtige restauranter

København er i løbet af de seneste halvtreds år blevet et epicenter for det kulinariske, gastronomiske køkken. Mennesker fra hele verden flokkes til Danmark for at smage vores bud på den ideelle tallerken. Og på disse har vi nogle meget stærkere spillere. Men fordi vi ofte bliver for vante i vores spiseritualer kan vi godt komme til at overse de perler der gemmer sig rundtomkring i det københavnske. Næste gang du er på vej til bøfhuset så tag en detour til den nye Indiske. Bestil en rødvin du ikke kender og en pasta der presser dine vaner en anelse. Næste gang du og vennerne skal have en burger, så besøg det klassiske smørrebrød hos den gamle bager. Det vil ikke blot bringe gamle minder tilbage til syne men samle jeres danske værdier på ny. Prøv det af før det er væk. Mange mennesker verden over misunder os for stadig at kunne holde ved vores værdier og madkultur.

Råvarer Råvarer Råvarer

For netop at sætte Danmark på en piedestal kan man med god grund omtale vores brug af råvarer. Trods landets lille størrelse har vi for alvor forstået vigtigheden i at købe, handle og producere lokalt. Vi gør en dyd ud af at kunne fortælle vores gæster at agurken i salaten kommer fra egen have. Vores grønthandlere sætter stor værdi i at kunne tilbyde sine kunder lokale og friske varer hvor smagen for alvor afspejler kvaliteten. For at vi fortsat kan holde vores plads på listen over raske og sunde mennesker, må vi holde disse vaner ved lige.

Betal en skilling ekstra for det rette måltid

Vi danskere kan blive noget så forbløffede over hvor lidt et ”godt” måltid koster når vi er i udlandet. Har man i sine unge dage rejst til Asien med rygsæk på eller til Sydamerika vil man have oplevet netop dette. Man har det med at glemme hvor de råvarer kommer fra. Næste gang du spiser et klassisk dansk pebret måltid, så husk på hvor heldig du er at spise netop så lækre råvarer.