Betydningen af tekstilcertificeringer

//

Når det drejer sig om tekstilproduktion, er certificeringer vigtige. De sikrer, at de materialer, der anvendes i produktionen, opfylder visse standarder, og at det endelige produkt er sikkert til brug. I dette blogindlæg vil vi se på, hvorfor tekstilcertificeringer er vigtige, hvilke typer certificeringer der findes, og hvordan de kan være til gavn for både producenter og forbrugere.

Hvorfor er de vigtige

Der er flere grunde til, at tekstilcertificeringer er vigtige. Først og fremmest er de med til at sikre, at de materialer, der anvendes i produktionen, opfylder visse standarder. Dette er vigtigt både ud fra et sikkerhedsmæssigt og et kvalitetsmæssigt synspunkt. For det andet kan certificeringer bidrage til at forbedre effektiviteten i produktionen. Det skyldes, at certificerede materialer ofte leveres med specifikke instruktioner om, hvordan de bedst anvendes i produktionen. Endelig kan tekstilcertificeringer give en konkurrencefordel. Det skyldes, at forbrugerne ofte føler sig mere trygge ved at købe produkter, der er blevet certificeret, end produkter, der ikke er certificeret 

Der findes flere forskellige typer af tekstilcertificeringer. Den mest almindelige type er ISO 9001-certificeringen. Denne certificering udstedes af den internationale standardiseringsorganisation (ISO) og er med til at sikre, at de materialer, der anvendes i produktionen, opfylder visse kvalitetsstandarder. Andre typer af certificering omfatter Oeko-Tex-certificering, kendt fra børnetøj for eksempel, som er med til at sikre, at de materialer, der anvendes i produktionen, er sikre til menneskelig brug, og FSC-certificering, som er med til at sikre, at de materialer, der anvendes i produktionen, kommer fra bæredygtige kilder.

Certificeringer kan være til gavn for både producenter og forbrugere. Producenterne drager fordel af øget effektivitet og forbedret kvalitetskontrol. Forbrugerne nyder godt af øget tillid til de produkter, de køber. Så hvis du er involveret i tekstilproduktion, skal du sørge for at undersøge mulighederne for at få certificering af dine produkter! 

Tekstilcertificeringer 101: Hvorfor de er vigtige, og hvordan du kan opnå dem

Hvad er tekstilcertificeringer?

Kort sagt er tekstilcertificeringer med til at garantere, at de materialer, der anvendes under produktionen, opfylder specifikke standarder – og dermed sikrer både sikkerhed og kvalitetskontrol i hele processen fra skabelse til færdiggørelse. Der er et par grunde bag, hvorfor disse certifikater er vigtige: (1) det er med til at øge sikkerheden for både producenter og forbrugere; (2) det kan gøre produktionen mere effektiv; (3) det giver virksomheder en chance for at få en konkurrencefordel. Lad os kort gå mere i detaljer om hvert enkelt punkt, der er dækket! 

Typer af tekstilcertifikater

Afhængigt af hvilket produktionsstadie din virksomhed falder ind under, og hvilken type produkt du sælger/producerer, findes der forskellige typer af certifikater – som hver især sikrer kunderne forskellige elementer.
Oeko-Tex Standard 100-certificering: Dette certifikat, der afventer godkendelse fra videnskabelige udvalg, lover kunderne, at alle råmaterialer, der anvendes under fremstillingen, ligger under “sikre niveauer” som fastsat af de humanøkologiske krav 
International Organization for Standardization’s ISO 9001: et af – hvis ikke det – mest kendte certifikat i dag. Stort set alt tøj til børn er Oeko-Tex. Dette certifikat sikrer kunderne et højt niveau af kvalitetsstyring under fremstillingeen.

Det er vigtigt at opnå tekstilcertifikater for din virksomheds produkter i dagens markedslandskab, hvor svindel og uetisk praksis desværre er udbredt. Ikke alene giver det dig og dit team en tiltrængt ro i sindet, men ved at opnå en (eller flere) viser det også dine potentielle og nuværende kunder, at du er forpligtet til at levere kun den bedst mulige kvalitet!

Miljø Mærket

En del af Xcale Group

Bygvænget 47
4720 Præstø
Danmark