Vores biodiversitet og natur brænder

//

Jordens klima forandrer sig hver dag der går, og dyrenes leveforhold bliver påvirket. Specielt de arktiske dyr har fået en forandret hverdag, og kampen om at overleve er blevet utrolig svær. Isbjørne bliver draget længere nordpå for at kunne finde føde, da de finder deres bytte på havisen. Da isen smelter mere end normalt, bliver dyr altså draget langt mere nordligt. Det gør samtidig at der bliver kamp om føde og territorier. Men det er ikke kun i de nordlige områder jordkloden ændrer sig, og at dyrene agere udover det normale. Mens indlandsisen smelter, så stiger vandstandene, som er med til at give flere dyr et anderledes liv. Fugle er et af de dyr som har bedst mulighed for at flytte sig rundt til det klima de ønsker leve i. Derfor er fuglene allerede begyndt at vise nye træk, og man ser at de sydlige fugle bevæger sig mod Danmark tidligere på foråret. Helt op til 11 dage tidligere end i 1970’erne, ser man fuglearter flyve ind i landet. Det lyder måske ikke af meget at fuglene kommer 264 timer før de plejer, men det har stor betydning for biodiversiteten. Fuglene begynder samtidig at lægger æg tidligere, og de fugle der før fløj sydpå, vælger nu at blive vinteren ud.

 

Biodiversiteten i Danmark

Mens vi får flere og længere besøg af fuglearter, så kan man frygte at Danmark ikke har en stærk nok biodiversitet til at holde dem alle sammen på vingerne. Flere af arternes levesteder er ikke længere at finde. Naturområderne bliver færre, og overtages af nybyggerier og landbrug. Naturen bliver opdelt på små og spredte arealer, der ikke gør noget godt for kvaliteten af naturen i områderne. Samtidig har man et problem med udvaskning af kvælstof og fosfor, som er et problem for vandområder, som søer, åer og vores fjord. Det skader den madding som fuglene skal spise, da fisk dør af den manglende ilt på bunden i vandområder.

 

Vi skal rette vores fokus til de omtalte problemer, miljøet vi har i dag dræber fugle og ødelægger biodiversiteten. Kan man ikke lide fugle kan man i stedet for at forurene installere et fuglegitter, så undgår man at de ikke indtager ens loft. Visionen skal være at komme tilbage til store skovområder, hvor naturen kan få lov til at gro, og øge kvaliteten af vores biodiversitet. Ikke nok med at vi undgår at skulle indånde samme dårlige luft som i en storby i Kina, så redder vi de dyr som er omkring os.

Miljø Mærket

En del af Xcale Group

Bygvænget 47
4720 Præstø
Danmark