Last Christmas – en musikalsk analyse af 1984 hit af Wham!

//

Det er den tid på året igen! Tid til at støve de gamle juleklassikere af og nyde lidt julehygge. En af mine personlige favoritter er Last Christmas af Wham!, som oprindeligt blev udgivet i 1984. I dette blogindlæg vil jeg se nærmere på teksterne og musikken i denne ferieklassiker for at se, hvad der gør den så speciel.

Betydningen af teksterne

Teksten til “Last Christmas” fortæller historien om et brud mellem en mand og en kvinde i feriesæsonen. Kvinden har tydeligvis stadig ondt af bruddet, og hun bruger hele sangen på at mindes sidste års jul, hvor det stadig gik godt mellem dem. Selvom de ikke længere er sammen, håber hun stadig, at han vil tænke på hende med glæde i denne feriesæson.

Musikken fra “Last Christmas”

Musikken til “Last Christmas” er ret simpel, men den er meget effektiv til at formidle teksternes følelser. Versene synges med en langsom, trist stemme, som afspejler kvindens følelser af ensomhed og tristhed efter hendes brud. Omkvædet sætter dog tempoet op og bliver mere optimistisk, hvilket betyder, at hun håber, at de finder sammen igen en dag.

Whamagedon

Mange danskere har fået for vane og spille Whamagedon, hvert år når julen nærmer sig. Reglerne til Whamagedon er utroligt simple, det eneste du skal gøre, er at undgå og høre Last Christmas, inden julen er omme.

Du spiller mod dig selv, og den eneste dommer der er til og tjekke om du snyder, er dig selv.

Konklusion:

“Last Christmas” er en tidløs juleklassiker, der har været elsket af millioner af mennesker over hele verden i over tre årtier. Teksterne er følelsesladede og relaterbare, og musikken formidler perfekt stemningen i teksterne. Hvis du leder efter en julesang, der får dig til at føle dig varm og uklar indeni, skal du ikke lede længere end “Last Christmas” af Wham!.

Miljø Mærket

En del af Xcale Group

Bygvænget 47
4720 Præstø
Danmark