Grøn omstilling: Hvad kan man gøre for at spare på ressourcerne?

//

En grønnere livsstil er en af de bedste måder at spare energi og reducere din påvirkning af miljøet på. Der er mange enkle ting, du kan gøre for at gøre dit hjem, dit arbejde og din transport grønnere – f.eks. udskifte gamle pærer med LED- eller CFL-pærer, bruge naturlige rengøringsmidler i stedet for kemisk baserede, vaske tøj i koldt vand og bruge en tørresnor i stedet for en tørretumbler, og trække stikket ud af stikkontakten til elektronik, når det ikke er i brug.

Du kan også reducere energiforbruget ved at slukke for lys og apparater, når du ikke har brug for dem, købe Energy Star-certificerede produkter og undersøge, om dit hjem eller kontor er bedre isoleret. Hvis du går eller cykler i stedet for at køre i bil, kan du desuden bidrage til at reducere luftforurening og kulstofemissioner fra biler.

Derudover kan du undersøge vedvarende energikilder som sol-, vind- og vandkraft til at drive dit hjem eller din virksomhed. Små ændringer i din livsstil kan have en stor indvirkning på miljøet – så begynd at gøre din del for en grønnere fremtid i dag!

Vælg en el-bil

En af de mest bæredygtige måder at komme rundt på er ved at skifte til en elbil. Elbiler udleder ingen kuldioxid eller andre forurenende stoffer til atmosfæren, så de er meget bedre for miljøet end konventionelle benzindrevne biler.

Desuden kan elbiler spare dig penge på brændstofudgifterne og kræver langt mindre vedligeholdelse. Indenfor de næste år vil der blive opstillet mange nye ladestandere til el-biler (det kan du læse mere om her), hvilket blot vil gøre det endnu mere attraktivt at vælge el-bilen frem for benzin og diesel.

Genbrug og genbrug

Genbrug og genanvendelse af materialer er også en anden god måde at reducere affaldet og spare energi på. Prøv at bruge genbrugsvandflasker og -tasker i stedet for engangsplastik, undgå at købe varer med for meget emballage, vælg produkter fremstillet af genbrugsmaterialer og brug genbrugsplastik til gør-det-selv-projekter.

Reducer dit madspild

Madspild er en af de største bidragydere til kulstofemissioner. Hvis du vil mindske din påvirkning, kan du begynde med at skære ned på kødforbruget og købe lokale produkter, når det er muligt. Du bør også undgå at købe for mange dagligvarer og gøre en indsats for at kompostere alle madrester. Ved at foretage små ændringer som disse kan du reducere dit madspild og hjælpe miljøet.

Dette er blot nogle af de måder, hvorpå du kan begynde at spare energi og bidrage til en grønnere livsstil. Selv små ændringer kan gøre en stor forskel, så begynd at foretage grønne ændringer i dag!

Tips til en grønnere hverdag

– Udskift gamle pærer med LED- eller CFL-pærer

– Brug naturlige rengøringsmidler i stedet for kemisk baserede rengøringsmidler

– Vask tøj i koldt vand og hæng det til tørre i stedet for at bruge en tørretumbler

– Træk stikket ud af stikkontakten til elektronik, når den ikke er i brug

– Sluk for lys, apparater og anden elektronik, når det ikke er nødvendigt

– Køb energieffektive apparater

– Kontroller isoleringen i dit hjem eller på dit kontor for at sikre, at den er så effektiv som muligt

– Gå, cykel eller tag offentlig transport i stedet for at køre i bil

– Invester i vedvarende energikilder som f.eks. sol-, vind- og vandkraft til at drive dit hjem eller din virksomhed- Plant træer for at binde kulstof og forbedre luftkvaliteten

Dette er blot nogle af de måder, hvorpå du kan spare energi og hjælpe med at beskytte miljøet.

 

Miljø Mærket

En del af Xcale Group

Bygvænget 47
4720 Præstø
Danmark