Regler for snerydning til erhvervsdrivende i København

//

Erhvervsdrivende har et ansvar for at sørge for, at deres areal er ryddet for sne, så det er trygt og sikkert at færdes omkring virksomhedens bygninger. Der er en række regler på området, som de erhvervsdrivende selv har ansvaret for at overholde. Derfor kan du blive klogere på reglerne for snerydning i København og hovedstadsområdet i denne artikel, hvor du også kan finde ud af, hvordan du bedst muligt kan overholde kravene.

Hvad er reglerne for snerydning for erhvervsdrivende i København?

Reglerne for snerydning for erhvervsdrivende i København omfatter først og fremmest, at der hver dag i perioden 07.00-22.00 skal være saltet og ryddet for sne på virksomhedens udendørs arealer. Dette gælder ti meter ud fra virksomhedens skel og inkluderer blandt andet områderne foran indgange, omkring fortorve og på parkeringspladser. Er der befærdet omkring virksomheden uden for dette tidsrum, skal der også være ryddet for sne her. 

Derudover skal du være opmærksom på, om der er sne og istapper på taget. Disse skal fjernes så vidt muligt – og ellers skal der spærres af. Alle disse regler gør sig gældende fra 1. november til 15. april.

Hvorfor skal du få professionel hjælp til snerydning?

Snerydning er en stor opgave, der for mange virksomheder kræver professionel hjælp. Udover at det er stressende at skulle forudse, hvilke nætter der falder sne, så kræver selve snerydningen af de store udendørs arealer også typisk større maskiner.

Professionelle snerydningsfirmaer har den fordel, at de har stor erfaring med disse maskiner og kender de lokale regler for snerydning. Deres personale vil derfor have den nødvendige træning til at håndtere disse maskiner på en sikker måde, samtidig med at de overholder alle gældende love og regler om snerydning. Endelig vil et professionelt firma ofte have forskellige former for forsikringer i orden, som dækker eventuelle skader eller personskade under arbejdet – noget som du ikke får ved selv at foretage snerydningen.

Med et professionelt snerydningsfirma kan du slappe af i vished om, at din virksomheds udendørsarealer er godt forsynet med en professionel snerydningsservice – og så kan du fokusere på det arbejde, du er god til.

Hvorfor er det vigtigt at rydde sne omkring virksomheden?

Det er vigtigt at rydde sne omkring virksomheden, da det øger sikkerheden for medarbejdere, samarbejdspartnere og kunder. Udover at det kan nedbringe antallet af ulykker på grunden, så giver det også et godt indtryk udefra, og du signalerer, at I tager jeres medarbejdere og kunder seriøst. 

Hvis du er en erhvervsdrivende, der ønsker at få en bedre forståelse af reglerne omkring snerydning, kan du tjekke vejledningerne fra de relevante myndigheder. Det er vigtigt, at du overholder gældende regler for at undgå eventuelle bøder eller anden form for sanktion.

Miljø Mærket

En del af Xcale Group

Bygvænget 47
4720 Præstø
Danmark