Hvorfor vælge vandtågeanlæg frem for almindeligt sprinkleranlæg?

//

Når det drejer sig om at beskytte bygninger og de folk, som færdes i den, mod brandfare, er et sprinkler- eller vandtågeanlæg en af de vigtigste sikkerhedsforanstaltninger, du kan få installeret. Du bør derfor sætte dig ind i, hvilken type brandslukningssystem du bør vælge at få sat op i bygningen.

Her får du et indblik i, hvad et vandtågesystem tilbyder, som almindelige sprinkleranlæg ikke gør.

 

Vandtågeanlæg bruger mindre vandmængder

Den primære forskel mellem vandtågeanlæg og konventionelle sprinkleranlæg ligger i den mængde vand, der bruges. Et typisk sprinklersystem bruger flere liter vand i minuttet, mens et moderne vandtågeanlæg typisk kun bruger en brøkdel af denne mængde. Det skyldes, at den tåge, der produceres af disse typer systemer, hovedsagelig består af små dråber, som hurtigt fordamper i luften i stedet for at danne vandpytter på gulvet. Som følge heraf er vandtågesystemet meget bedre til at slukke brande hurtigt uden at forårsage betydelige skader på bygningens konstruktion eller møbler.

 

Bedre dækning med et vandtågesystem

En anden fordel ved et vandtågeanlæg er dets overlegne dækning og præcision. Ved at anvende mindre dråber, der er mere jævnt fordelt i et rum, kan disse systemer nå områder, som konventionelle sprinkleranlæg ofte ikke når. Det gør dem ideelle til beskyttelse af smalle, svært tilgængelige steder som trappeopgange, computerrum og andre områder med følsomt udstyr.

 

Mindre vedligeholdelse ved vandtågesystemer

Endelig kræver vandtågeanlæg betydeligt mindre vedligeholdelse end traditionelle sprinklersystemer på grund af deres enklere design og færre bevægelige dele. Dette kan spare tid og penge i det lange løb og samtidig sikre maksimal brandsikkerhedsbeskyttelse.

Det kan altså være langt mere sikkert og økonomisk bedre at vælge et vandtågesystem frem for et almindeligt sprinkleranlæg, når det gælder at beskytte større bygninger mod brandfare. Vandtågesystemet bruger mindre dråber til at slukke brande hurtigere og mere effektivt, giver en bedre dækning og kræver mindre vedligeholdelse. Så hvis du søger en pålidelig måde at holde din bygning sikker på, så overvej at investere i et vandtågeanlæg.

Miljø Mærket

En del af Xcale Group

Bygvænget 47
4720 Præstø
Danmark