Forskellige typer af træfinish og hvordan man vælger den rigtige

//

Når det kommer til at afslutte dit trægulv, kan det rette valg af finish gøre en enorm forskel på det endelige resultat. Her er nogle af de mest almindelige typer træfinish og nogle tips til, hvordan du vælger den rigtige.

Lak

Lak er en af de mest almindelige typer træfinish. Den tilbyder en høj grad af beskyttelse og er meget holdbar, hvilket gør den til et godt valg for områder med høj trafik. Lak kommer i forskellige glansniveauer, fra mat til højglans, så du kan vælge det look, der bedst passer til dit hjem.

Olie

Olie er en anden populær træfinish. Den trænger ind i træet og fremhæver dets naturlige farve og tekstur. Olie er nem at påføre og nem at vedligeholde, da det er let at genanvende, hvis træet begynder at se slidt ud.

Hårdvoksolie

Hårdvoksolie kombinerer de bedste egenskaber ved olie og lak. Den trænger ind i træet som olie, men danner også en beskyttende overflade som lak. Dette gør den til en god løsning for dem, der ønsker naturligheden fra olie med den ekstra holdbarhed af lak.

Sådan vælges den rigtige træfinish

Valget af træfinish afhænger af flere faktorer. Du skal overveje, hvor meget trafik området får, og hvilken type udseende du ønsker for dit gulv. Det kan også være en god idé at tale med en professionel gulvsliber, som kan rådgive dig om, hvilken type finish der bedst passer til dit trægulv.

Husk, at den rette træfinish ikke kun kan forbedre udseendet af dit gulv, men også beskytte det mod skader og slid, hvilket forlænger dets levetid.

Miljø Mærket

En del af Xcale Group

Bygvænget 47
4720 Præstø
Danmark