Et orangeri er en fantastisk tilføjelse

//

Et orangeri er en fantastisk tilføjelse til ethvert hjem eller have, og det er ideelt til at placere citrusfrugter og andre eksotiske planter. Oprindeligt designet i 1600-tallet til at huske eksotiske planter og træer, som man dyrkede i potter i løbet af sommeren og gemte inde i vinteren, er orangerier i dag blevet multicenter hjemme- og havefunktioner.

Funktioner og fordele ved et Orangeri

At have et orangeri er ikke kun en luksus, men det har også mange funktionelle fordele. Et af de primære formål med et orangeri er at give et køligt men oplyst rum til planter. Planter, der normalt ikke ville overleve det lokale klima, kan nu vokse i et miljø, der er egnet til dem. Tidligere blev orangerier især brugt til at dyrke citrusfrugter, men i dag dyrker mange ejere orkideer, fuchsia og andre eksotiske planter.

Rummelighed og Ekstra Beboelsesrum

Hertil kommer, at man med et orangeri også får et ekstra beboelsesrum, som kan bruges hele året rundt. Det vil sige, at det ikke udelukkende skal være et rum for planter, orangerier kan også bruges som et ekstra rum til huset til forskellige formål, såsom at fungere som spisestue, opholdsstue eller endda en kunstneres atelier.

Design og Konstruktion af Orangeri

Orangerier kan bygges i forskellige design og materialer. Materialvalget kan afhænge af ejerens præference og budget. De traditionelle orangerier var lavet af murværk med store glasruder, men moderne orangerier kan være lavet af materialer som træ, aluminium, vinyl eller endda stål.

Når det gælder design, kan et orangeri tilpasses til husets arkitektur eller haveindretning. Orangerier kan være minimalistiske og moderne, eller de kan have det klassiske, overdådige look med detaljeret træværk, dekorative søjler og buede vinduer.

Installation og Vedligeholdelse

Installationen af et orangeri kræver professionel hjælp, derfor anbefales det at hyre specialister til design og opførelse. Vedligeholdelse af orangeriet afhænger meget af de anvendte materialer. For eksempel kan træ kræve maling eller forsegling hver par år, mens aluminium eller vinyl typisk er vedligeholdelsesfri. Med hensyn til planterne indeni, vil det også afhænge af plantens specifikke krav, som fugtighed, temperatur, vanding og befrugtning.

Miljø Mærket

En del af Xcale Group

Bygvænget 47
4720 Præstø
Danmark