Lakforsegling af din bil – få din bil til at holde længere
At forsegle din bils lak har mange fordele. Det beskytter mod vejsalt og UV-stråler. Den rette lakforsegling bevarer bilens udseende. Samtidig gør det rengøringen nemmere. Det giver din bil længere levetid.
Der findes mange typer lakforseglinger. Disse inkluderer voks, klassisk lakforsegler og keramisk lakforsegling. Hver type har sine egne fordele. Du kan se alle forskellen på de forskellige typer på https://lakforsegling.dk.
Vælg en pålidelig producent for din lakforsegling. Det er vigtigt, uanset om du gør det selv eller får det gjort professionelt. M
Prisen på lakforsegling varierer meget. For eksempel koster voks mellem 100-500 kr. Keramisk lakforsegling er dyrere, typisk fra 400-1.000 kr.
Priserne er alene for produkterne – hertil kommer tilbehør og en pris hvis du skal have nogen til at udføre det for dig!
Hvad er lakforsegling?
En lakforsegling beskytter lakken mod dårligt vejr og skadelige stoffer. Det giver bilen en flot glans.
Hvordan lakforsegling beskytter din bil
Med en lakforsegling sidder skidt og snavs ikke fast på samme måde.
Dette mindsker risikoen for rustangreb og slid på lakken. Forseglingen beskytter bilen mod dårligt vejr og bevarer dens udseende.
Typer af lakforsegling: Vælg den rette for din bil
Det er vigtigt at vælge den rette lakforsegling ud fra bils behov. Hver type lakforsegling har sine fordele:
Voks
Voks giver en glans og er let at påføre. Du kan få voks til mellem 100-500 kr. Holdbarheden er typisk op til maksimalt ét år. Ulempen er, at voks ikke er så kemiresistent.
Keramisk lakforsegling
Den keramiske lakforsegling er meget holdbar. Den beskytter typisk din bils lak i flere år. Den beskytter mod f.eks. UV-stråler og fugleklatter. Keramisk forsegling koster mellem 400-1.000 kr.
Sprayforsegler
En sprayforsegler er nem at bruge. Den giver hurtig beskyttelse til bilens lak. Typisk holder den ikke så lang tid som voks eller keramisk lak.
Skylleforsegler
En skylleforsegler kræver en højtryksrenser. Den er nem at bruge og giver god glans. Men beskyttelsen er typisk ikke ligeså stærk som de andre typer.
Sådan påfører du lakforsegling trin for trin
Start med at forberede og rense din bil godt. Det er vigtigt, uanset hvilken type lakforsegling du vil bruge. For at sikre et godt resultat, følg disse trin.
Forberedelse og rengøring af bilen
For at sikre en god lakforsegling, skal din bil være ren og klar.
Påføringsmetoder
Når din bil er ren, kan du begynde at påføre lakforseglingen. Hvordan det påføres, kommer an på typen af lakforsegling.
Efterbehandling og vedligeholdelse
Lad lakken tørre og hærde efter påføring. Det kan tage noget tid, afhængigt af produktet.
Professionel lakforsegling vs. gør-det-selv
Professionel lakforsegling giver den fordel at du kun skal tænke på at aflevere din bil. Herefter klarer klargøringsmanden al arbejde for dig – og du får en flot bil tilbage.
Gør du det selv kan du spare penge og vælge præcis den lakforsegling du gerne vil have.
Hvornår og hvor ofte skal du forsegle din bils lak?
Generelt, bør du forsegle din bils lak minimum to gange om året hvis du bruger en langtidsholdbar lakforsegling. Men husk, at hvis du kører i et sted med mange vejsalte eller stærke UV-stråler, har du brug for at forsegle din bils lak oftere.
Tegn på at det er tid til at forsegle igen
Er du usikker på, om din bils lak skal forsegles igen? Hold udkig efter tegn såsom en mindre glans og dårlig vandafvisning.