Dyr maling: er det pengene værd?

//

Kvalitet og pris går ofte hånd i hånd. Det hører man ihvertfald tit.

Når vi vælger nye varer på hylderne, så kigger vi altid på prisen og overvejer: “kan det betale sig at spare her?” Når det kommer til maling, så er det tit værd at ofre lidt ekstra. Betyder det at billig maling er dårlig maling? Kan det altid betale sig at købe det dyreste? Læs med her og bliv lidt klogere. 

Maling er dyrt

Mange bliver overraskede over, hvor dyr maling faktisk er. Du kan sagtens komme op og skulle betale flere hundrede kroner for blot én spand med maling. Derfor vælger mange at gå den billige vej, men er det en god ide? 

Hvis du skal bare skal have malet et lille område derhjemme, så er det ikke det store problem at vælge en billig spand maling. Hvis du derimod skal have malet hele stuen, så er det bedre at gå efter en dyrere maling. 

God maling dækker bedre

Med billig maling skal du ofte give væggen 2-3 lag, for at det dækker ordentlig. Maling i ordentlig kvalitet har ofte en bedre dækning, så du kan få en jævn og pæn overflade med få penselstrøg. 

I længden kan det altså godt betale sig, at smide lidt ekstra penge efter maling i god kvalitet, fordi du ikke behøver male i flere lag. Når du vælger maling er det altså vigtig at du kigger på malingens holdbarhed, dækkeevne og rækkeevne. 

Du skal også kigge på malingens vaskbarhed. Nogle gange er det nødvendigt at vaske og tørre væggen af, hvis den bliver beskidt. Hvis malingen er i dårlig kvalitet, så bliver overfladen vasket af, når den renses. Med andre ord så kan du altså ikke vaske eller rengøre din væg, som er malet med den billigste maling.

Hvor skal man så spare penge?

Som førnævnt er billig maling ikke nødvendigvis dårlig maling, men du skal overveje dækkeevnen, vaskeevnen og holdbarheden. så du ikke ender med at smide flere tusinde kroner efter spandene.

I stedet for at spare på selve malingen, så er der gode penge at spare på dit malergrej. Du kan for eksempel gøre brug af HC Farver rabatkode til rullesæt og få et godt rullesæt med kvalitetsmærke til en nedsat pris. 

Miljø Mærket

En del af Xcale Group

Bygvænget 47
4720 Præstø
Danmark