EDE er et semistruktureret diagnostisk interview, der både i klinik og forskning anses som ”golden standard” i diagnostisk afklaring om behandling af spiseforstyrrelser. EDE er udviklet af Christopher Fairburn og medarbejdere i Oxford (UK) igennem de seneste 25 år.
Formål
Kurset har til formål at gøre deltagerne i stand til at bruge EDE-interviewet mhp. at kunne diagnosticere spiseforstyrrelser så validt som muligt. Deltagerne får de første erfaringer med interviewet og får supervision på baggrund af dette. Diagnostik er vanskelig og kriterierne i ICD-10, ICD-11 og DSM-5 vil blive gennemgået med reference til EDE-items.
EDE version 12 og EDE-child vil blive gennemgået mht. struktur, opbygning, indhold og psykometriske egenskaber.
Dag 1: Introduktion til EDE
Baggrund og opbygning af EDE og gennemgang af de diagnostiske kriterier i ICD og DSM for anoreksi, bulimi og Binge Eating Disorder (BED). Praksiseksempler blive inddraget i undervisningen.
Imellem dag 1 og 2 forventes det, at deltagerne laver min. et EDE-interview.
Dag 2: Uddybning og sparring
Dag 2 involverer rollespil, supervision og erfaringsudveksling med fokus på deltagernes erfaringer og problemer med interviewet i perioden mellem første og anden mødegang.
Form
Undervisningen vil veksle mellem plenumundervisning, øvelser og drøftelse i grupper. Fokus vil være rettet mod praksis og berøre såvel diagnostiske udfordringer som kliniske implikationer. Deltagernes egne EDE-interviews, vil blive inddraget i undervisningen.
Et deltagerbevis kræver at man har gjort konkrete erfaringer med minimum et EDE-interview inden 2. kursusgang samt har været til stede begge gange.
Underviser
Loa Clausen
Loa Clausen er autoriseret psykolog, ph.d. og seniorforsker. Hun har arbejdet klinisk og forskningsmæssigt med spiseforstyrrelser i 20 år og har beskæftiget sig med både unge og voksne. Hun har undervist i EDE i samme periode og har været særligt optaget af assessment og diagnostik, herunder brug af både spørgeskemaer og systematisk interviews, samt forskellige psykoterapeutiske retninger og deres effekt. Hun har været involveret i alle Sundhedsstyrelsens kliniske retningslinjer og arbejdsgrupper vedr. spiseforstyrrelser inden for de seneste 5 år.
Kompetencecenter for spiseforstyrrelser
Kompetencecenter for spiseforstyrrelser er etableret af tidligere behandlere fra Psykoterapeutisk Center Stolpegård i Gentofte og Rigshospitalets Anoreksiklinik. Kompetencecentret ledes af psykolog Birgitte Hartvig Schousboe og klinisk diætist Lene Kiib Hecht, begge med mange års ledelseserfaring fra Region Hovedstadens Psykiatri.
Behandlerteamet består af autoriseret sundhedspersonale som psykologer, sygeplejersker, kliniske diætister, speciallæge i psykiatri og fysioterapeut.
Vi kombinerer lang erfaring fra psykiatrien med den nyeste viden og tilbyder udredning, behandling, rådgivning, undervisning og supervision. Vi tilbyder behandling af spiseforstyrrelser – ofte i kombination med angst, OCD, traumer og depression, og vi har særlig viden om spiseforstyrrelser i relation til graviditet, diabetes, PCO og bariatrisk kirurgi.