Sådan finder du pålidelige nyheder på nettet

//

I en tid med “falske nyheder” og partipolitiske medier kan det være svært at vide, hvem man kan stole på. Men der findes nogle pålidelige nyhedskilder derude, hvis man ved, hvor man skal lede. Dette blogindlæg vil give dig nogle tips om, hvordan du finder troværdige nyhedskilder online.

1. Se efter flere kilder

Hvis du ser en historie, som du er interesseret i, så prøv at søge efter den på et par forskellige nyhedssider. Hvis historien bliver rapporteret af flere kilder, er det et godt tegn på, at den er troværdig

2. Tjek forfatterne

Når du læser en artikel, skal du kigge på forfatterens biografi for at se, om de er kvalificerede til at skrive om dette emne. Er de eksperter inden for området? Har de nogen legitimationsoplysninger?

3. Pas på fordomme

Alle nyhedskilder har en eller anden form for partiskhed, uanset om den er politisk, geografisk eller på anden måde. Vær opmærksom på eventuelle fordomme, når du læser nyhederne, og tag dem i betragtning, når du prøver at afgøre, om en historie er troværdig eller ej

“Alle de nyheder, der er egnet til at blive trykt” – New York Times’ redaktionelle slogan

Vores motto som institution er “All the News That’s Fit to Print”. Det er tænkt som en erklæring om den journalistiske mission – at fortælle alle de historier, der bør fortælles, på en retfærdig og ærlig måde, uanset kommercielle eller andre hensyn … vi glæder os over ansvarlige korrektioner af fejl … vi anerkender en særlig forpligtelse til at gøre vores egne motiver klart, når vi udtrykker stærke anbefalinger eller kritik … vi stræber på de fleste dage efter at opfylde disse standarder; vi erkender på nogle dage, at vi ikke lever op til dem. – Arthur Sulzberger Jr., udgiver.

Konklusion: Der er mange måder at afgøre, om en nyhedskilde er troværdig eller ej. Ved at kigge efter flere kilder, kontrollere forfatterne og være opmærksom på bias kan du få en bedre fornemmelse af, hvilke kilder der er pålidelige. Ingen kilde er dog perfekt, og selv de mest troværdige kilder begår nogle gange fejl. Det er vigtigt at huske på, at alle har fordomme, og at ingen er perfekt. men hvis vi alle stræber efter nøjagtighed og retfærdighed, kan vi komme tættere på sandheden.

Miljø Mærket

En del af Xcale Group

Bygvænget 47
4720 Præstø
Danmark