Tips til en bæredygtig have

//

Går du med tanker om at din have skal være mere bæredygtig, men ved ikke helt hvor du skal starte? Det kan være en væsentlig stor opgave at sætte sig for og det kan være grunden til at du måske ikke er kommet igang endnu. Vi kigger derfor på nogle tips i denne artikel, som måske kan gavne dig og din have.

 

Pynt

Din have skal selvfølgelig være udsmykket lige præcis som du selv vil have det. Det kan være en god ide at undersøge hvor og hvilken slags havekunst du ønsker. Det kan være du ønsker noget glaskunst eller lignende og kan derfor vælge at undersøge virksomheden der producere dette, for at gøre det så bæredygtigt som muligt.

 

Regnvand

En rigtig god ide er at samle regnvand et sted, som du senere kan bruge til at vande dine blomster og have med. Regnvand er en smule bedre end fra vandhanen, da det er kalkfrit, og det har dine planter det bedre af.

 

Egne grøntsager

I stedet for at køre ned i supermarkedet og handle grøntsager, kan man med fordel så sine egne. Det vil være helt økologisk alt afhængig af hvilke midler der tages i brug under væksten. Her sparer du en del på transporten af grøntsager osv på. 

 

Gødning

Dine planter skal bruge mere end bare kærlighed, de skal bruge lidt næringsstof til at blomstre som du vil have dem. Det kan derfor være en super ide at bruge organisk gødning, som ikke er fremstillet med materialer der skader naturen.

 

Insektvenlige planter

Man kan med fordel sørge for at plante nogle planter som insekter kan lide, det vil gavne biodiversiteten. Mange fugle og insekter vil hjælpe din have imod skadedyr. Man kan opsætte fuglehuse, vandbade osv op. En anden god måde er at lade et stykke af haven gro vildt, uden at blande sig i det. Dette vil også gavne insekter og smådyr. 

Miljø Mærket

En del af Xcale Group

Bygvænget 47
4720 Præstø
Danmark