Brug en låneberegner, når du skal låne penge

//

En låneberegner er et værktøj, der hjælper dig med at vurdere omkostningerne ved en fremtidig betaling på afdrag af lån. En låneberegner viser dig omkostningerne, når du skal låne penge af en person eller en virksomhed, så du kan sikre dig, at de ikke opkræver for høje renter og gebyrer.

Der findes mange forskellige typer af lån med hver deres krav. Et personligt lån vil sandsynligvis give bedre renter end et kviklån, fordi det kommer ud som månedlige betalinger i stedet for et engangsbeløb i slutningen (hvilket betyder mere tid for långiveren til at opkræve renter).

En anden forskel mellem disse to lån er, hvor meget kreditvurdering der kræves: Mens begge kræver god kreditvurdering, vil de fleste banker ikke godkende låntagere med dårlig kredithistorik til større personlige lån. En låneberegner kan hjælpe dig med at beregne dine månedlige afdrag for forskellige typer lån, afhængigt af renten og andre gebyrer. Derfor er det vigtigt at bruge en låneberegner ved hver type ny gæld, som du påtager dig og sammenligne resultaterne.

En låneberegner kan også hjælpe dig med at regne ud, hvor meget du kan spare i renter hvis du hæver dine månedlige afdrag med fx 100, 200 eller 300 kroner. Hvis du har råd til at betale mere, hvorfor så ikke gøre det?

Må jeg låne hvis jeg er i RKI?

RKI står for Ribers kredit information og er et register der holder informationer om dårlige betalere. Det er altså alle udlånernes register for at vise hinanden hvem der ikke er gode til at betale tilbage. Hvis du er tilmeldt RKI, er det meget svært og næsten umuligt at låne penge. For at tjekke, om dit navn allerede står i registret over RKI, kan du finde tjenesteudbyderen på internettet.

Hvilken låneberegner er bedst?

Når du skal vælge en låneberegner, afhænger det af, hvilken type lån der skal lånes. Der findes mange forskellige typer af lån, og de har hver især deres specifikke tilbagebetalingskrav. Hvis du vil have et privatlån eller bilfinansiering, er det bedst at bruge en almindelig låneberegner, der viser de månedlige afdrag. Hvis du har brug for en kredit til næste feriesæson og gerne vil låne penge fra venner eller familie.

En effektiv måde at beregne tilbagebetalingsbeløb på er at bruge en låneberegner. Du kan nemt se hvordan din tilbagebetalingstiden ændre sig hvis du hæver eller sænker afdragene med et par 100 kroner.

Vi anbefaler PremiumBanker

PremiumBanker er en online service der sammenligner forskellige forbrugslån. Det gør det nemt at navigere i de muligheder der findes online, og er således en mulighed du ikke må gå udenom hvis du er i gang med at finde dit næste lån.

PremiumBanker tilbyder således også en låneberegner der kan hjælpe dig med at analysere lån på tværs af de forskellige udbydere. Ved at indtaste det beløb, du ønsker at låne, kan du på få sekunder se, hvor meget du skal betale i renter og administrationsgebyrer. Desuden giver det dig mulighed for at sammenligne forskellige lån i én ansøgning.

Miljø Mærket

En del af Xcale Group

Bygvænget 47
4720 Præstø
Danmark