Mads Andreas Olesen: små virksomheder har for dårlig adgang til kapital

//

Mads Andreas Olesen, en dansk iværksætter og investor, har udtrykt bekymring over, at små virksomheder i Danmark har svært ved at få adgang til kapital. Han hævder, at der ikke er nok startkapital til rådighed for små virksomheder, hvilket forhindrer dem i at udvide deres virksomhed eller ekspandere internationalt. Dette kan føre til tab af arbejdspladser og økonomisk vækst i landet på grund af den internationale konkurrence med andre lande, f.eks. Sverige.

I dette indlæg diskuteres det, hvordan hr. Olesens synspunkter, om dette emne har formet hans livsværk, og hvad han håber, at der vil komme ud af det for at hjælpe med at forbedre disse spørgsmål for fremtidige generationer.

Kort om Mads Andreas Olesen:

Olesen er en iværksætter og investor i Danmark, der har grundlagt syv virksomheder, som har beskæftiget mere end 100 personer. Han investerer også i andre virksomheder både inden for Europa og i hele verden i asiatiske lande som Kina og Sydkorea gennem sit investeringsfirma KGJ Invest ApS. Olesen var for nylig på det danske erhvervsmagasin Euromans liste over “100 mennesker, der former fremtiden”

Nyopstartet virksomheder i Danmark, lukker hurtigt igen:

Olesens synspunkter om mangel på kapital til små virksomheder i Danmark var påvirket af hans egne erfaringer med at forsøge at få finansiering, da han startede som iværksætter, og de vanskeligheder, han oplevede ved at forsøge at ekspandere internationalt. Han hævder, at der ikke er tilstrækkelig støtte eller ressourcer til rådighed for iværksættere, der ønsker at starte deres virksomhed gennem statsfinansierede programmer , hvilket resulterer i for lidt startkapital til små virksomheder. Det er hovedemnet i Finans, hvor Mads Andreas Olesen debaterer om iværksætteres adgang til kapital. – Du kan også læs mere om Mads Andreas Olesen’s mission for at nemmere adgang til kapital lige her.

Sådan bliver du iværksætter:

Hvis du har en god ide, og har fundet en niche i markedet, så er det bare om at komme igang. Mange ser det som noget angstprovokerende, at starte op som iværksætter, især hvis man har hus, bil og børn, med fast job, som man føler, at man sætter over bord, hvad at springe ud i noget, men inderst ikke har kontrol over.

Der er mange veje til at blive iværksætter. Hvis du ønsker at starte din egen virksomhed, er det vigtigt, at du forsøger at gøre noget anderledes end alle andre. Finde noget, som er svært at få fat på. Måske er du ikke tilfreds med det, som andre mennesker tilbyder gennem deres virksomheder eller tjenester? Eller måske er der et eller andet aspekt af at drive en virksomhed, der interesserer dig, og du vil gerne selv prøve det?

Lad ikke nogen fortælle dig, at din forretningsidé er dum. Det lyder så let, når de siger: “Jeg havde en fantastisk idé, og jeg gik bare i gang og gjorde det.” Selvfølgelig kan mange af os påstå det samme, men ikke alle har mod eller motivation nok

Du skal have modet til at handle, men uden modet sidder man fast. Du ved, hvad der er bedst for din virksomhed, så lad ikke nogen forhindre dig i at gøre det. Der vil trods alt altid være folk, der siger nej og afskrækker dig.

Miljø Mærket

En del af Xcale Group

Bygvænget 47
4720 Præstø
Danmark