Miljøvenlige plakater lavet på FSC-certificeret papir

//

I dag skal alt gerne være så miljøvenligt som muligt for at beskytte fremtidige generationer og vores klima så meget som muligt. Klimaforandringerne er øverst på dagsordenen internationalt i mange lande og det er denne side bare med til at bakke om om.

En af de ting du kan gøre for at hjælpe med at beskytte miløjet er at være opmærksom på hvor det papir du køber kommer fra. Det gælder ikke bare papir, men alle prdoukter der er lavet af papir, for har det FSC-mærkningen så er det en garanti for at det kommer fra bæredygtigt skovbrug.

Hvad er FSC-mærkningen?

FSC står for Forest Stewardship Council og er en multinational organisation der står for at sætte nogle grundlæggende principper for drift af bæredygtig skov. Det sikre blandt andet at alle FSC-certificerede træprodukter kommer fra skovbrug hvor der ikke blive fældet flere træer end skoven kan reproducere.

Det er ikke bare med til at bevare skovområder, men er også med til at sikre dyrelivet og biodiversiteten i disse skovområder, som er en vigtig del af at sikre en bæredygtig fremtid.

Plakater med FSC-certificeret papir

Plakater er et godt eksempel på et sted hvor at man bær se efter FSC-sertificeringen, da det er et papirprodukt og papir bliver udvundet af skovbrug. Derudover er plakater et marked der bare vokser og vokser, hvilket går at forbruget af papir i denne branche stiger, hvorfor der bør være fokus på det.

I Danmark er langt de fleste plakat shops opmærksomme på dette og producerer derfor kun plakater i FSC-certificeret papir. Et godt eksempel på dette er Familiplakater, hvor de laver personlige plakater til hjemmet og børneværelset i deres helt egne unikke designs. De har plakater i forskellige kategorier såsom navneplakater, børneplakater, fødselsplakater, stjernetegnsplakater og by plakater.

Når du skal have en personlig plakat, som eksempelvis deres populære stjernetegnsplakat, så er det bare rart at vide at der er tænkt på miljøet når man køber den. Derudover bliver alle plakater hos Familieplakater først produceret når de er blevet bestilt, hvilket betyder at der aldrig er nogle overskudsvarer. Overforbrug og smid-væk kulturen er også en stor synder i forhold til miljøet, hvorfor det er godt at se en shop som denne tage initiativ og gøre noget anderledes.

Plakater er også en nemt produkt at producerer on-demand og det kan selvfølgelig ikke lade sig gøre i alle brancher, men derfor er det også godt at der bliver gjort noget hvor det kan gøres. Fremover håber jeg du vil være opmærksom når du køber papir- og træprodukter og se efter FSC-certificeringen.

Miljø Mærket

En del af Xcale Group

Bygvænget 47
4720 Præstø
Danmark